2024.június 16.
Jolán, Vid, Viola

Az EU vezetőinek reakciója a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merényletre

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🔺Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen határozottan elítélte az “aljas támadást”. Hozzátette, hogy “az ilyen erőszakos cselekményeknek nincs helyük társadalmunkban, és aláássák a demokráciát, a legértékesebb közjavunkat. Ficóval és a családjával kapcsolatos gondolataim”.

🔺Rishi Sunak brit miniszterelnök azt írta az X-en, hogy „megdöbbenve hallotta ezt a szörnyű hírt. Minden gondolatunk Fico miniszterelnökkel és családjával foglalkozik.”

🔺Mark Rutte holland miniszterelnök azt írta az X-en, hogy megdöbbentette „régi kollégám, Robert Fico szlovák miniszterelnök” lövöldözése. Ficónak sok erőt kívánt.

🔺Olaf Scholz német szövetségi kancellár így nyilatkozott: „Mélyen megdöbbentett a Fico szlovák miniszterelnök elleni gyáva támadás híre. Az európai politikában nem létezhet erőszak.”

🔺Az Európai Tanács elnöke, Charles Michel azt mondta, „megdöbbentette a hír”.

🔺Donald Tusk lengyel miniszterelnök ezt írta: „Döbbenetes hír Szlovákiából. Robert, a gondolataim veled vannak ebben a nagyon nehéz pillanatban.

🔺Petr Pavel cseh elnök határozottan elítélte a Fico elleni támadást. „Figyelmeztetésnek kell lennie számunkra, hogy hol vezethet az ellenségeskedés és az agresszió elmélyüléséhez a társadalomban” – írta Pavel Facebook-oldalán.

🔺Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára is azt mondta, megdöbbentette és megdöbbentette Fico lövöldözése, és erőt kívánt neki a mielőbbi felépüléshez.

🔺Hadja Lahbib belga külügyminiszter határozottan elítélte a Fico elleni támadást, mondván, hogy gondolatai „vele és családjával járnak”. Gyors felépülést kívánt neki, hozzátéve, hogy „az erőszaknak nincs helye társadalmainkban. Az ilyen cselekményeket el kell ítélni és büntetőeljárás alá kell vonni.”

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
11
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek