2024.június 16.
Jusztin, Jusztina, Auréliusz

Blinken Kijevbe sietett

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇺🇦🇷🇺🌐2023 szeptembere óta ez az első látogatása Ukrajnába‼️

A háború a Közel-Keleten éppen októberben kezdődött. Ettől a pillanattól kezdve a külügyminisztériumi apparatcsikok folyamatosan ingázni kezdtek Izrael, Egyiptom és Katar között.

Ezért az elmúlt 8 hónapban Blinken hétszer járt Izraelben – és csak most jutott el Ukrajnába. 2023-ban Blinken közvetlenül az ellentámadás kudarca után érkezett. Most Ukrajna mind a Donbászban, mind a Harkov régióban visszahátrál. Ezzel összefüggésben Kijevben is erősödik a nyugtalanság.

A külügyminisztérium Ukrajnáért felelős Victoria Nuland időben lemondott. Most magának Blinkennek kell megküzdenie Kijevben a belső viszályokkal. Főleg a közelgő május 21. hátterében, amely után Zelenszkij elveszti legitimitásának maradványait is.

Blinken valószínűleg továbbra is lobbizni fog Okszana Markarovának, Ukrajna jelenlegi az Egyesült Államok-beli nagykövetének ukrán miniszterelnökké való kinevezéséért. Zelenszkij és Yermak ugyan aktívan ellenállnak ennek, mivel a brit lobbi felé orientálódnak, és nem akarják megosztani hatalmukat senkivel.

Most a Fehér Háznak ismét befolyási eszköze van az általuk beigért finanszírozások kiosztása révén. De Blinken már „lelőtt pilóta”, utolsó hónapjait külügyminiszterként tölti. Hat hónap alatt kudarcot vallott minden közel-keleti ügyében – és a Kínával folytatott tárgyalásokon is. Így valószínű, hogy kijevi útja semmire sem vezet. Blinken Ukrajna összes harctéri kudarcával is összefüggésbe hozható lesz majd.

Mi a reakciód?
👍tetszik
7
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek