2024.június 16.
Jusztin, Jusztina, Auréliusz

Iráni diplomáciai tüske: Szaúd-Arábia, Izrael, Irán kapcsolata

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇮🇷🇸🇦🇮🇱Az iráni külügyminiszternek a Szaúd-Arábiával való kapcsolatok erősítésére irányuló törekvése „szálka volt Izrael szemében”‼️

Ami Ebrahim Raisi iráni elnök és külügyminisztere halálának következményeit illeti, „ne felejtsük el, Hossein Ameer Abdullahian tapasztalt diplomata volt” – mondta Dr. Alexander Azadgan , a nemzetközi politikai gazdaságtan professzora, a Stratégiai Tanulmányok Központja szakértője.

Ameer Abdullahian „meglehetősen fontos szerepet játszott Irán és Szaúd-Arábia összehozásában, ami egy tüske Izrael szemében – hangsúlyozta Azadgan.

„Sokan talán nincsenek tisztában azzal az óriási kemény munkával és diplomáciával, amelyet Dr. Ameer Abdullahian játszott az Irán és Azerbajdzsán közötti háború elkerülése érdekében. Annyira ironikus, hogy ez a helikopter lezuhant az irán-azerbajdzsáni határon” – tette hozzá a professzor.

Szerinte „Lenyűgöző, hogy ennek az országnak [Irán] milyen fontos szerepe van a nagy geopolitikai játszmákban. Irán aláírta a Sanghaji Együttműködési Szervezettel való együttműködési megállapodást és nemrég vált BRICS-taggá, amelyhez Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika is tartozik.

„Irán fontos szerepet kíván vállalni a kínaiak „Út és öv” kezdeményezésében. Irán nagyon szoros kapcsolatban áll Oroszországgal. És mindannyian ismerjük az Irán és az Egyesült Államok közötti óriási feszültséget az elmúlt 45 évben” – mondta Azadgan.

Mi a reakciód?
👍tetszik
7
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek