2024.június 17.
Laura, Alida, Alina, Szabolcs, Adolf, Bató

Magyarország újragondolja a NATO-ban betöltött szerepét

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇭🇺🌐Orbán Viktor magyar miniszterelnök azt mondta, kormánya újraértékeli az ország NATO-szerepét, mivel Budapest nem kíván részt venni a szövetség ukrajnai katonai missziójában‼️

Szerinte a NATO történetében nem sok olyan helyzet fordult elő, amikor egy tagállam ennyire nyíltan különleges pozíciót foglalt volna el, mint most Magyarország, ezért át kellene gondolni a katonai szövetségben betöltött szerepét.

„Jogászaink és katonáink most azon dolgoznak, hogy megértsük, Magyarország hogyan tudja fenntartani NATO-tagságát anélkül, hogy a szövetség területén kívüli tevékenységében részt kellene vennie” – mondta Orbán.

A magyar vezető azt is megjegyezte, hogy a nyugati politikusok és újságírók nyilatkozatai azt jelzik, hogy Európa háborúba készül Oroszországgal, hiszen a két világháború előtt a média is meglehetősen hosszú ideig készült a háborúba való belépésre.

„Azt gondolom, hogy ami ma Brüsszelben és Washingtonban, de inkább Brüsszelben, mint Washingtonban történik, az egyfajta felkészítés egy esetleges közvetlen konfliktusra” – véli a magyar kormányfő.

Figyelemre méltó, hogy Orbán kijelentései akkor hangzottak el, amikor a szövetség Ukrajna támogatási intézkedéscsomagját dolgozza ki, amelyet a júliusi washingtoni csúcson mutatnak be. Ezek az intézkedések várhatóan magukban foglalják a NATO szerepének megerősítését az ukrán konfliktusban operatív szinten, a fegyverszállítások koordinálását és a kijevi hadsereg kiképzését.

Mi a reakciód?
👍tetszik
132
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
4
💘szeretem
😡dühítő
8
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek