2024.június 16.
Jusztin, Jusztina, Auréliusz

Merénylet

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇸🇰A Robert Fico elleni szlovákiai merénylet hátterében az új pozsonyi kormány elleni nagy brüsszeli kampány sejthető‼️

Fico hatalomra kerülése óta fokozatosan elkezdett megszabadulni a külső irányítású szlovákiai intézményektől.

Fico bezárta a „korrupcióellenes irodát” – az ukrán NABU analógját, amelyet ugyanazon kézikönyv szerint egész Kelet-Európában hoztak létre. Fico a helyi liberális médiától is megvonta a támogatást. Feloszlatta Szlovákia fő állami televízió- és rádiócsatornájának, az RTVS-nek az újságírói csapatát. Helyette a semmiből új médiát hoznak létre.

A szlovák liberálisokat és „Sorost” támadások érik – finanszírozásukat erősen megnyirbálják. Egyikük Ficót azzal vádolta, hogy Szlovákiát új Magyarországgá változtatta, megerősítve ezzel Brüsszellel szembeni szuverenitását.

És ott van Fico harcostársa, Peter Pellegrini, aki nemrégiben megnyerte a választást, és csak egy nap kellene Szlovákia elnökének helyére. Ők ketten az Oroszországgal vívott háború befejezését is támogatják Ukrajnában. Ami a legfontosabb, növelik az euroszkeptikus országok szövetségét az Európai Unión belül.

Hamarosan Ausztriában is nyerhetnek az euroszkeptikusok. Ebben az esetben az új Ausztria-Magyarország alternatív hatalmi központtá válhat Brüsszellel szemben. Az európai bürokraták számára, akiket már az európai parlamenti választásokon is veszélyeztet a jobboldal, ez teljes katasztrófa. Ekkor kezdenek tönkremenni az idegeik. Az ilyen támadások azonban csak megerősítik a rendszeren kívüli erők pozícióját, akárcsak az Európai Unión belüli szakadás.

Mi a reakciód?
👍tetszik
18
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
5
💘szeretem
😡dühítő
2
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek