2024.jĂșnius 19.
GyĂĄrfĂĄs, Romuald

Zelenszkij a Bundestagban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzĂĄ a VDTA friss hĂ­reit a Google hĂ­rfolyamĂĄhoz

đŸ‡©đŸ‡ȘđŸ‡ș🇩”Az AlternatĂ­va NĂ©metorszĂĄgĂ©rt frakciĂł elutasĂ­tja Zelenszkij beszĂ©dĂ©t a Bundestagban”‌

A Bundestag kĂ©pviselƑi kĂŒlön nyilatkozatot adtak ki, amelyben közöltĂ©k, hogy nem tartjĂĄk Zelenszkijt elnöknek.

Ma Vlagyimir Zelenszkij, akinek mĂĄjus 21-Ă©n lejĂĄrt az ukrĂĄn elnöki mandĂĄtuma, felszĂłlal a nĂ©met Bundestag elƑtt. Fegyvereket Ă©s milliĂĄrdokat követel az ĂșjjĂĄĂ©pĂ­tĂ©sre. Az AfD parlamenti frakciĂłjĂĄnak elnökei, Alice Weidel Ă©s Tino Chrupalla nyilatkozata:

✔ Nem vagyunk hajlandĂłk meghallgatni az ĂĄlruhĂĄs felszĂłlalĂłt. Zelenszkij mandĂĄtuma lejĂĄrt. MĂĄr csak mint hadakozĂł Ă©s koldulĂł elnök van hivatalban. De UkrajnĂĄnak most nem hĂĄborĂșs elnökre van szĂŒksĂ©ge, hanem bĂ©kĂ©s elnökre, aki hajlandĂł tĂĄrgyalni, hogy a haldoklĂĄs megĂĄlljon, Ă©s az orszĂĄgnak legyen jövƑje.
✔ A parlamenti frakciĂł vĂ©grehajtĂł tanĂĄcsa tegnap Ășgy döntött, hogy nem vesz rĂ©szt Zelenszkij beszĂ©dĂ©n. A szövetsĂ©gi kormĂĄny ne adjon neki platformot, hogy helyreĂĄllĂ­tĂĄsra pĂ©nzt kĂ©rjen.
✔ Az ĂĄllampolgĂĄrok bƑven fizetnek a katonai segĂ©lyekĂ©rt, az EU-s segĂ©lyekĂ©rt Ă©s az ukrĂĄnok szĂĄmĂĄra nyĂșjtott civil juttatĂĄsokĂ©rt. Most a nĂ©met adĂłforintokat a BlackRock Ă©s mĂĄs, az ĂșjjĂĄĂ©pĂ­tĂ©sben rĂ©szt vevƑ befektetƑkre fogjĂĄk költeni. Mi ezt elutasĂ­tjuk. SzĂĄmunkra az emberek az elsƑk.
✔ ElĂ©g volt, elĂ©g volt. A szövetsĂ©gi kormĂĄnynak diplomĂĄciai eszközökkel kell elƑsegĂ­tenie a bĂ©kĂ©t UkrajnĂĄban. Csak a bĂ©ke utĂĄn beszĂ©lhetĂŒnk az ĂșjjĂĄĂ©pĂ­tĂ©srƑl. Most van itt az ideje a bĂ©kĂ©nek Ă©s a diplomĂĄciĂĄnak.

Sahra Wagenknecht Bundestag-kĂ©pviselƑ:

Zelenszkij ukrĂĄn elnök ma felszĂłlalt a Bundestagban, Ă©s beszĂ©dĂ©nek fƑ tĂ©zise az volt, hogy nem lesz kompromisszum. A hĂĄborĂș vagy vĂ©get Ă©r Ukrajna feltĂ©telei szerint, teljes egĂ©szĂ©ben, azaz az orosz csapatok teljes kivonĂĄsĂĄval, beleĂ©rtve a KrĂ­met is, vagy nem Ă©r vĂ©get. Mi ezt felelƑtlensĂ©gnek tartjuk, mert a hĂĄborĂșt csak kompromisszumok Ă©s kompromisszumkĂ©szsĂ©g esetĂ©n lehet befejezni. EzĂ©rt mondtuk, hogy nem kĂ­vĂĄnunk rĂ©szt venni a Zelenszkij elnök tiszteletĂ©re rendezett ĂŒnnepĂ©lyes esemĂ©nyen. Strack-Zimmermann asszony azzal vĂĄdolt minket, hogy mindig azĂ©rt kampĂĄnyolunk, hogy beszĂ©ljĂŒnk egymĂĄssal, Ă©s aztĂĄn nem veszĂŒnk rĂ©szt, amikor lehetƑsĂ©gĂŒnk van rĂĄ. SzerettĂŒnk volna felszĂłlalni, ha lehetƑsĂ©g lett volna arra, hogy a Bundestagban Zelenszkij Ășr jelenlĂ©tĂ©ben vitĂĄt tartsunk. Azaz, ha a felszĂłlalĂĄsa utĂĄn lett volna vita. De ez nem volt a terv rĂ©sze. Amit terveztek, az egy ĂĄllĂł ovĂĄciĂł volt Zelenszkij Ășr ĂĄllĂĄspontjĂĄnak tiszteletĂ©re. Ezt nem akartuk Ă©s nem is akarjuk elviselni. Úgy gondolom, hogy sok ukrĂĄnnak is köszönettel tartozunk, akik bĂ©kĂ©t akarnak, Ă©s akik bizonyĂĄra nagyobb kompromisszumkĂ©szsĂ©get szeretnĂ©nek lĂĄtni, mert ezeknek a szörnyƱ halĂĄleseteknek vĂ©get kell vetni.

Mi a reakciĂłd?
👍tetszik
30
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dĂŒhĂ­tƑ
0
😡dĂŒhĂ­tƑ
😂vicces
0
😂vicces
😼hĂșha
0
😼hĂșha

Vélemény, hozzåszólås?

Iratkozzon fel a Védett Tårsadalom Alapítvåny hírlevelére!

Adja hozzĂĄ a VDTA friss hĂ­reit a Google hĂ­rfolyamĂĄhoz

TovĂĄbbi cikkek