2024.május 17.
Paszkál, Ditmár, Rezeda

A francia hadsereg felkészült a „legkeményebb” összecsapásokra

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇫🇷🇺🇦🇷🇺A francia szárazföldi erők Pierre Schill tábornok vezetésével készen állnak minden fenyegetéssel szembenézni, és potenciális kemény fellépésekre készülnek‼️

Eközben Macron elnök nyitott arra, hogy csapatokat telepítsen Ukrajna megsegítésére. Schill hangsúlyozza, hogy képesek elriasztani a Franciaország elleni támadásokat, arra hivatkozva, hogy 30 napon belül készek egy 20 000 fős hadosztályt mozgósítani, és szövetségesei mellett 60 000 fős hadsereget irányítani.

„Bárhogy is alakul a nemzetközi helyzet, a franciák biztosak lehetnek abban, hogy katonáik készen állnak a válaszadásra” – mondta.

Schill szerint a francia katonai képességek bemutatása segít “elrettenteni minden Franciaország elleni támadást”.

„A francia hadsereg a legkeményebb összecsapásokra is készül, hogy megvédje magát minden támadástól és megvédje érdekeit” – mondta.

Idézte a latin mondást: „si vis pacem, para bellum” – „ha békét akarsz, készülj a háborúra”.

Schill szerint Franciaország 30 napon belül 20 000 katonából álló hadosztályt küldhet koalícióba, és maga is 60 000 katonából álló hadsereget tud vezényelni, ha más szövetséges nemzetekhez csatlakozik.

A francia hadsereg azt állítja, hogy 121 000 katonát számlál, és 24 000 tartalékost tud behívni.

Schill konkrétan nem utalt Ukrajna orosz inváziójára és a konfliktus továbbterjedésének veszélyére. Azt mondta azonban, hogy “a válság forrásai szaporodnak, és magukban hordozzák annak kockázatát, hogy spirálszerűen terjednek vagy kiterjednek”.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
2
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
21
😡dühítő
😂vicces
8
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához