2024.szeptember 8.
Mária, Adrienn
Hírek 🔊

A németek Magyarország védelmében üzentek az Európai Uniónak és az Egyesült Államoknak

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Bár már diplomáciai szupersértésként beszélnek Orbán Viktor békemissziójáról, Németországban egyre többen ismerik fel, hogy nincs alternatívája – és azt is, hogy a magyar városok utcaképe egészen más, mint a németeké.

Orbán Viktor a békemissziójával „diplomáciai szupersértést” követett el, ám a NATO-csúcson tabu maradt a kezdeményezése – írja a Die Welt, amely idéz egy magas rangú, név nélkül nyilatkozó washingtoni tisztviselőt, aki azt állítja, a magyar miniszterelnök sem a békét, sem Ukrajna szuverenitását nem mozdítja elő.

Névvel vállalta viszont a véleményét Florian Hahn, a CDU/CSU-frakció honvédelmi szóvivője, aki szerint a békemisszió gyengíti az Európai Uniót, mert úgy tűnhet, nem egy hangon beszél. Egy vezető uniós diplomata – aki nem vállalta szavait névvel – eközben kijelentette, nem szabad egyoldalúan kritizálni Orbán Viktor ingadiplomáciáját.

A béketárgyalásoknak nincs ésszerű alternatívája, Orbán ezt felismerte, ennek megfelelően cselekszik, és ez minden támogatást megér

– véli az egyik hozzászóló, míg más arra hívja fel a figyelmet, hogy az amerikai fegyveriparnak nem sok érdeke fűződik az orosz-ukrán háború befejezéséhez.

„Orbán Viktor az egyetlen értelmes utat választotta: beszélni, beszélni, beszélni” – szögezte le a Welt olvasója, más pedig amiatt aggódik, hogy amíg rájönnek Európában, hogy a békének nincs alternatívája, addig további tízezrek halnak meg a fronton.

Egyikük rámutatott, Orbán Viktort ugyanaz a reális pragmatizmus jellemzi most, mint a menekültválság idején, utóbbinál pedig ma már mindenki látja, a nyugati politikának milyen katasztrofálisak a következményei.

Csaknem három hete nyaralok Magyarországon, milyen kellemesen különbözik a város utcaképe a németországitól

– tette hozzá egy olvasó. 

„Csodálkozom és örülök, hogy megjelenik a diplomácia kifejezés. Azt hittem, ez már tiltott szó. Sok sikert Orbánnak” – írta az egyik kommentelő, amire valaki úgy reagált, nem érti, miért lenne diplomáciai sértés, ha egy kormányfő rávilágít arra, hogy a háborút nem lehet fegyverszállítással lezárni. 

Mi a reakciód?
👍tetszik
53
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
5
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához