2024.május 20.
Bernát, Bernardin, Felícia

Bagdy Emőke a Laposföld-díjról: „Tudomásul veszem, hogy izgatom a kedélyüket”

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
bagdiemoke

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A közismert és korszakos pszichológus kapta az idei Laposföld-díjat, ami a díjalapító Szkeptikus Társaság szerint a tudomány citromdíja. Bagdy Emőke a Mandinernek reagált az „elismerésre”.

Megírtuk: a korábban a DK-s Vágó István nevével fémjelzett Szkeptikus Társaság kiosztotta a Laposföld-díjat, ami szerintük a magyar tudomány citromdíja. A közösségi oldal szavazói öt jelöltre adhatták le voksaikat (Bagdy Emőke pszichológus, Bogár László közgazdász, Máté Gábor pszichoterapeuta, Bardócz Zsuzsanna biokémikus, valamint Sebestyén Balázs médiaszemélyiség).

A jelöltlistán sokan kiborultak. Sebestyén Balázs ugyanakkor, mikor megtudta, hogy jelölt, a következőt mondta: „Versenyben vagyok, és ahol versenyben vagyok, azt el akarom hozni. Nehogy már ne hozzam el a Laposföld-díjat. Ha akarjátok, hogy minden rólatok szóljon, akkor adjátok oda a díjat. Ilyen sajtókampányt soha nem kaptatok még!”

bagdiemoke2
Bagdy Emőke: Én elfogadom más véleményét, nem ítélkezem

A szavazók végül másképp döntöttek, s Bagdy Emőke kapta a Laposföld-díjat. Az egyetemi tanárként is dolgozó, számos tudományos díjat elnyerő pszichológus a szexuális fejlődéssel és a nemi szerepekkel kapcsolatos, a Szkeptikus Társaság által elavultnak tartott nézeteiért, valamint „ideológiai elköteleződésből fakadó rendszeres gendertagadó, homofób megnyilvánulásaiért” került fel a listára.

Bagdy Emőkéhez is eljutott a hír, s a következőket nyilatkozta a Mandinernek:

„Van egy meggyőződésem, identitásom, vállalom azt, aki vagyok és azt, amit gondolok. Ezt viszont a szabadság eszméjét, s a szabadság lobogóját cipelők nehezményezik, miközben

ők maguk azok, aki nem örülnek a szabad véleménynyilvánításnak.

Tudomásul veszem, hogy izgatom a kedélyüket, viszont velük szemben én elfogadom más véleményét, nem ítélkezem. Mikor azonban a tudományra hivatkoznak, azért megjegyezném, pszichológus vagyok, több száz tanulmányt írtam, számos könyvet, ötven éve tanítok, s mielőtt valamihez hozzá szólók, alaposan tanulmányozom előtte a témát. És hozzászólok. Vagy netán nem szabad?” – összegzett Bagdy Emőke, akivel még februárban készítettünk nagyinterjút, amit ITT olvashat.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához