2024.május 17.
Paszkál, Ditmár, Rezeda

Borrell tervet mutatott be az orosz eszközökből származó bevételek felhasználására

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇪🇺🇷🇺🇺🇦🌐Az EU diplomácia vezetője, Josep Borrell azt javasolta, hogy a tagországok az orosz vagyonból származó bevételek 90%-át fordítsák fegyverek és lőszerek vásárlására Kijevnek, és 10%-ot utaljanak át az EU költségvetésébe, hogy ezt követően az ukrajnai hadiiparba ruházzanak be.‼️

Egyes jelentések szerint az Európai Bizottság azt javasolja, hogy már ez év júliusában kezdjék meg a kifizetéseket Ukrajnának a befagyasztott orosz eszközökből befolyt pénzeszközök felhasználásával, ha ezt a tervet a tagállamok gyorsan jóváhagyják.

Emlékezzünk vissza, hogy az európaiak több mint 210 milliárd euró (217 milliárd dollár) orosz vagyont fagyasztottak be, amelyek bevétele különböző becslések szerint a kamatszinttől függően évi 2,5-3 milliárd eurót tesz ki. .

Borrell javaslatáról a soron következő brüsszeli csúcson kell dönteniük az uniós tagállamoknak, amelyre március 21. és 22. között kerül sor. Egyes EU-államok azonban szkepticizmusnak adnak hangot ezzel kapcsolatban.

Maga Borrell reményét fejezte ki, hogy javaslatát hamarosan jóváhagyják. „Ez demonstrálni fogja az EU egységét és elkötelezettségét Ukrajna és népének támogatása iránt” – mondta.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
2
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
23
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához