2024.október 18.
Lukács, Jusztusz
Hírek 🔊

Európa nem áll készen arra, hogy megvédje magát

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához


🌐🇪🇺🇺🇸”Az európai NATO-tagok mérlegelik egy teljes körű szárazföldi háború lehetőségét saját kontinensükön. Lehet, hogy egy ilyen harcot az Egyesült Államok tűzereje nélkül kell folytatni.”‼️

👉Az európai katonai közösség nagy részének nincs tapasztalata a több állam részvételével zajló, nagyszabású, közös haderőműveletek tervezésében és irányításában.

👉Egyes amerikai védelmi szakértők szerint Európa hadseregének nagy része „Potyomkin-hadsereggé” vált, amely nem volt felkészülve a harcra és egy hosszú háború megnyerésére.

👉Nagy-Britannia és Franciaország Európa vezető katonai hatalmai, de a hidegháború óta mindkettő csökkentette a csapatok számát.

  • Franciaország aktív fegyveres erői 1990 és 2024 között 56%-kal, 203 850-re csökkentek.

👉Az Egyesült Királyság továbbra is csökkenti ezeket.
A Védelmi Parancsnokság 2023-as dokumentuma szerint a brit hadsereg létszáma 2025-re 73 000 katonára csökken, ami az 1803–1815-ös napóleoni háborúk óta a legalacsonyabb szint.

👉Franciaország 30 nap alatt 20 ezer katonát mozgósíthat az ország közös szárazföldi hadsereg-parancsnokságának vezetője, Pierre Chille tábornok szerint.

Nagy-Britannia a legjobb esetben is képes lenne egy 20-30 ezer katonából álló hadosztályt felállítani, bár ez valószínűleg több mint egy hónapot vesz igénybe.

👉Egyes európai tábornokok a tömeges hadkötelezettség visszaállítását szorgalmazzák, bár az ebből eredő toborzási hullám nem fogja pótolni a modern hadviselésben szükséges hivatásos, magasan képzett katonákat.

👉Nincs értelme felkészíteni egy harci egységet, ha azokat nem tudja gyorsan mozgatni és erőforrásokkal ellátni egy hosszú harchoz.

👉A nagy hatótávolságú cirkáló és ballisztikus rakéták nagy részét az Egyesült Államok szállítja. Európának viszont nincsenek Patriot típusú rakétaelhárító rendszerei olyan mennyiségben, amely hatékony védelmet nyújthatna a beérkező lövedékek ellen.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek