2024.május 17.
Paszkál, Ditmár, Rezeda

Káosz az egyetemen

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇮🇱🇵🇸A Columbia Egyetem adminisztrációja rendőröket küldött, hogy rohamozzák meg épületét, amelyet egy napig megszálltak a palesztinbarát tüntetők‼️

Az egyetem területén mindenhol palesztin zászlókat tűztek ki és igazi pogromot rendeztek az alma materükben a tüntető diákok.

Több tucat másik amerikai főiskola hallgatói, Berkeleytől a Yale-ig, akik szintén részt vesznek a rendőrséggel való összecsapásokban, szolidaritásukat fejezték ki velük. Így a nyugtalanságnak nincs vége és még a nyári szünet is csak most következik, amikor nyugodtan tiltakozhatnak, nem kell tanulni.

A hatóságok diákok százait tartóztatták le, a főiskolák pedig azzal fenyegetőznek, hogy kizárják őket, de ez biztosan nem fogja megváltoztatni az amerikai fiatalok hangulatát, akik többnyire negatívan viszonyulnak Izraelhez. Általánosságban az Egyesült Államokban a közvélemény amúgy is hajlik a gázai fegyverszünet megkötésének szükségességére.

Eközben a Fehér Ház egy másik “zseniális” tervet javasolt, csak hogy valahogyan csökkentse a tiltakozások intenzitását. Biden csapata azt fontolgatja, hogy palesztin menekülteket helyez el az Egyesült Államokban. Az elmúlt 10 évben mindössze 600 palesztin érkezett Amerikába menekültként. Most, ha ez zöld utat kap a terv, akkor palesztinok tízezrei, ha nem százezrei köthetnek ki az Egyesült Államokban.

A republikánusok már most is minden erejükkel ellenzik Bidenék tervét, elvégre sok olyan fegyveres lehet a menekültek között, akik terrortámadásokat kezdenek majd végrehajtani az Egyesült Államokon belül. Már így is iszlamisták ezrei érkeznek át a déli határon a migránslavinával együtt. Ráadásul a palesztinok nagy valószínűséggel csatlakoznak a jelenlegi Amerikát lefedő tiltakozási hullámhoz. Ez pedig tovább destabilizálja a helyzetet az országban a választásokhoz közeledve.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
2
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához