2024.március 29.
Auguszta, Bertold

Közlemény: a Magyar Pszichiátriai Társaság és a Magyar Pszichológiai Társaság hozza nyilvánosságra, hogy kik írták alá a közösen kiadott, a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos állásfoglalást!

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
védett társadalom

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A médiában és a szakmai berkekben egyre szélesebb teret nyerő információ szerint a Magyar Pszichiátriai Társaság és a Magyar Pszichológiai Társaság úgy adott ki ún. „szakmai állásfoglalást” (a továbbiakban: „Állásfoglalás”) a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló 2021. évi LXXIX. törvény (a továbbiakban: „Gyermekvédelmi Törvény”) kapcsán, hogy az erről való egyeztetésből kihagyták a tagság és a vezetőség jelentős részét.

A Védett Társadalom Alapítvány felháborítónak és aggasztónak tartja, hogy – Nyugat-Európához hasonlóan – Magyarországon is gyakorlattá vált, hogy különböző szakmai szervezetekben egy marxista ihletettségű, LMBTQ-ideológiát erőltető kisebbség rákényszeríti az akaratát a normalitáspárti többségre. Mindez ráadásul az ilyen szervezetek társadalmi felelőssége okán nem csupán etikailag, de jogilag is fokozottan aggályos.

Éppen ezért felszólítjuk a Magyar Pszichiátriai Társaságot és a Magyar Pszichológiai Társaságot, hogy hozzák nyilvánosságra azoknak a tagoknak a neveit, akik aláírták az Állásfoglalást, továbbá tegyék nyilvánossá, hogy az milyen belső döntéshozatal eredményeképpen született! A szakmai szervezeteknél joggal elvárható transzparencia és a társadalmi felelősséggel járó szakmai állásfoglalások természete mellett az objektív és független, a nemzetközi divathullámoktól mentes tudományba vetett hit is ezt követeli, ahogyan a jelen esetben a civil szervezetek törvényes, alapszabályszerű működése és döntéshozatala körüli aggályok különösen is szükségessé teszik mindezt.

A tudományos megalapozottsággal kapcsolatos erős kételyek okán felszólítjuk továbbá a Magyar Pszichiátriai Társaságot és a Magyar Pszichológiai Társaságot arra is, hogy releváns, tudományos tanulmányokkal támasszanak alá és hivatkozzanak le minden olyan, a szexuális identitást és orientációt érintő állítást, amely az Állásfoglalásukban 2022. január 21-én megjelent. A tudomány világában ez ugyancsak joggal elvárható, főleg egy olyan témában, amelyben még Nyugaton sincs szakmai konszenzus, vagy maga a tudományos-szakmai álláspont épp ellenkező előjelű, mint a politikailag motivált deklarációk. Ellenkező esetben az Állásfoglalás maga, ezáltal a nevezett társaságok tevékenysége a szakmaiasság látszatát keltően megtévesztő, és további lépéseket tehet szükségessé, ahogy az Állásfoglalás szabályszerűtlen meghozatala pedig nyilvánvalóan jogi lépéseket is.

 

Védett Társadalom Alapítvány,

Budapest,

2022. január 31.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához