2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

A pápa karácsonyi üzenete: nemet mondunk a fegyveres konfliktusokra

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
A pápa a fegyveres konfliktusok ellen szólalt fel karácsonykorA pápa a Szent Pét...

A pápa karácsonykor a fegyveres konfliktusok ellen szólalt fel a Szent Péter-bazilika erkélyéről. Idézte Ézsaiás próféta könyvét, amely a “béke fejedelme” érkezését hirdeti. A pápa hangsúlyozta, hogy az igazi béke fejedelmének igent mondani a háború ellenében azt jelenti, hogy nemet mondunk a háborúra, minden háborúra és a háború logikájára. Felszólított a fegyvereladások és fegyverkereskedelem visszaszorítására, valamint békére szólított fel Ukrajnában, a palesztin enklávéban, Szíriában és Jemenben. Korábban a pápa Izrael és Palesztina konfliktusában mindkét fél hibáztatásával nevezte “terrorizmusnak” az izraeli gázai akciókat.

A pápa a fegyveres konfliktusok ellen szólalt fel karácsonykor

A pápa a Szent Péter-bazilika erkélyéről kívánt boldog karácsonyt a híveknek, és Ézsaiás próféta könyvéből idézett, amely a “béke fejedelmének” érkezését hirdeti.

📝“Igent mondani a Béke Fejedelmére azt jelenti, hogy nemet mondani a háborúra, minden háborúra, a háború logikájára. A háború mindig egy utazás cél nélkül, vereség győztesek nélkül, őrület mentség nélkül. De ahhoz, hogy nemet mondjunk a háborúra – nemet kell mondani a fegyverekre” – jelentette ki Ferenc.

🔴A pápa hozzátette, hogy “a fegyvereladások és a fegyverkereskedelem” mostanában növekszik a világban, és békére szólított fel Ukrajnában, a palesztin enklávéban, Szíriában és Jemenben, valamint a meglévő feszültségek megoldására.

Korábban a pápa “terrorizmusnak” nevezte Izrael gázai akcióit: Izrael és Palesztina küldöttségét fogadta, és a konfliktus mindkét felét hibáztatta a civilek szenvedéseiért.

https://t.me/OstashkoNews/111930

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek