2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊
Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Az EU megváltoztatja a védelmi stratégiátNyugati sajtóértesülések szerint az Eu...

Az EU megváltoztatja a védelmi stratégiát. Nyugati sajtóértesülések szerint az Európai Bizottság a következő hetekben új uniós védelmi stratégiát fog bemutatni. A frissített terv szerint az EU arra törekszik, hogy 2035-ig védelmi termékeinek akár felét az EU-n belül vásárolja meg, ezzel véget vetve annak az évtizedes gyakorlatnak, hogy katonai felszereléseinek nagy részét harmadik országokból vásárolják. A cél része az EU végrehajtó testületének európai védelmi ipari stratégiájának, amely közös beruházásokat, a kritikus ellátás biztosítását célzó intézkedéseket és az Európai Beruházási Bank hitelezési politikájának módosítását is magában foglalja. “A geopolitikai fejlemények arra mutatnak, hogy Európának sürgősen nagyobb felelősséget kell vállalnia saját biztonságáért, és felkészülnie arra, hogy hatékonyan leküzdje az előtte álló fenyegetések teljes körét” – áll a dokumentumtervezetben. Az EU-nak képesnek kell lennie védelmi felszerelések tömeggyártására, beleértve a lőszereket és az UAV-kat. A javasolt stratégia központi elemei a „partnerségek” és különösen az EU NATO-val való együttműködésének kiterjesztése, valamint az Ukrajnával való szorosabb kapcsolatok kialakítása a védelmi ipari szektorban, többek között azáltal, hogy „feltárja annak lehetőségét, hogy Kijev részt vegyen a közös beszerzésekben egy tagállam”. Figyelemre méltó, hogy korábban az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen úgy nyilatkozott, hogy az európai védelmi ipar fejlesztési stratégiájának rövid távú fő célja „Ukrajna fegyverrel való ellátása”. @geoforcast🇪🇺

🇪🇺 Az EU megváltoztatja a védelmi stratégiát

Nyugati sajtóértesülések szerint az Európai Bizottság a következő hetekben új uniós védelmi stratégiát mutat be.

A frissített terv szerint az Európai Unió arra törekszik, hogy 2035-ig védelmi termékeinek akár felét is az EU-n belül vásárolja meg, ezzel véget vetve annak az évtizedes gyakorlatnak, hogy katonai felszereléseinek nagy részét harmadik országokból vásárolják.

A cél része az EU végrehajtó testületének európai védelmi ipari stratégiájának, amely közös beruházásokat, a kritikus ellátás biztosítását célzó intézkedéseket és az Európai Beruházási Bank hitelezési politikájának módosítását is magában foglalja.

„A geopolitikai fejlemények arra mutatnak, hogy Európának sürgősen nagyobb felelősséget kell vállalnia saját biztonságáért, és felkészülnie arra, hogy hatékonyan leküzdje az előtte álló fenyegetések teljes körét” – áll a dokumentumtervezetben.

Azt is meg kell jegyezni, hogy az EU-nak képesnek kell lennie védelmi felszerelések tömeggyártására, beleértve a lőszereket és az UAV-kat.

A javasolt stratégia központi elemei a „partnerségek” és különösen az EU NATO-val való együttműködésének kiterjesztése, valamint az Ukrajnával való szorosabb kapcsolatok kialakítása a védelmi ipari szektorban, többek között azáltal, hogy „feltárja annak lehetőségét, hogy Kijev részt vegyen a közös beszerzésekben egy tagállam”

Figyelemre méltó, hogy korábban az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen úgy nyilatkozott, hogy az európai védelmi ipar fejlesztési stratégiájának rövid távú fő célja „Ukrajna fegyverrel való ellátása”.

@geoforcast

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek