2024.október 21.
Orsolya, Zsolt
Hírek 🔊

Az Európai Bizottság perli Magyarországot szuverenitás védelméért – RuptlyAlert

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Nem érdekelnek az Önök érdekei: az Európai Bizottság bepereli Magyarországot a ...

🇪🇺🇭🇺 Nem érdekelnek az Önök érdekei: az Európai Bizottság bepereli Magyarországot a szuverenitás védelméről szóló törvény miatt

A magyar parlament 2023 decemberében fogadta el azt a törvényt, amely a külföldi finanszírozás ellenőrzésére hivatott külön testületet hoz létre. Ha egy az országban működő céget rajtakapnak, hogy külföldről kap pénzt, az új hatóság bezárathatja, ami természetesen nem tetszett az EU-nak.

Emellett a törvény szerint a jelölteknek és a politikai pártoknak tilos „külföldi finanszírozást befolyásszerzésre felhasználni” – ami büntetőjogi szankciókat vonhat maga után.

Az Európai Bizottság szerint a törvény sért „számos alapvető uniós értéket, köztük a demokráciát, a tisztességes eljáráshoz való jogot, valamint az adatvédelmi és a belső piaci szabályokat”.

Magyarország egyike az EU kevés „engedetlen” országának. Többször is keresztbe tett nekik a politikai színtéren, megkérdőjelezve számos előterjesztett javaslatot. Korábban a magyar külügyminisztérium közölte, hogy nem támogatja katonai tanácsadók és kiképzők Ukrajnába küldését, és megpróbálta megakadályozni a befagyasztott orosz vagyonból Kijevnek szánt pénzügyi támogatás átutalását.

Fotó: közösségi média

https://t.me/ruptlyalert/20318

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek