2024.szeptember 8.
Mária, Adrienn
Hírek 🔊

Az Oroszországgal való együttműködés fontossága és álszent titkolások

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
"Azokon a területeken, amit nem tiltanak a szankciók, együttműködünk Oroszorsz...

🇭🇺 🇷🇺 “Azokon a területeken, amit nem tiltanak a szankciók, együttműködünk Oroszországgal, és ezt fejleszteni is szeretnénk, mert ez a nemzetünk érdeke. Hagy mondjak három példát, miért mondom, hogy a teljes EU és a teljes NATO hiper-szuper-álszent mindennel Oroszországgal kapcsolatban. 2014-ben szerződést írtunk alá a Roszatommal, hogy építsenek nekünk egy atomerőművet. A földmunkák már folynak. Oroszok, rendben? Ha holnap elviszem önöket a helyszínre, amerikai, német és francia alvállalkozókat is fognak látni, akik a helyszínen dolgoznak. És az oroszok fizetik őket.

Második pont. Állandó nyomás nehezedik ránk, hogy ne dolgozzunk az oroszokkal atomenergetikai területen. Hogy ne tőlük vegyük a nukleáris üzemanyagot. Tavaly ki volt az USA elsőszámú urán-beszállítója? Oroszország. Több, mint 1 milliárd dollárt fizettek az orosz uránért.

Harmadik pont. Kőolaj. Nyugat-Európa nagyon büszke magára. “Megszabadultunk az orosz kőolajtól!” Ugyanakkor az orosz kőolaj részaránya az indiai importban 1% alatt volt a háború előtt. Most meg közel 40%. A háború előtt Európa nem vett indiai kőolajat. Most az elsőszámú vásárlójuk. Az “indiai” kőolajnak. Idézőjelben. És mivel onnan nem mi vesszük, jogosan feltételezzük, hogy más európaiak veszik. Azok, akik egyébként azt mondják, hogy ők aztán nem vesznek orosz olajat.

Szóval amikor az oroszokkal való együttműködésről van szó, nagyon egyszerű azt mondani, hogy Szijjártó Lavrov barátja, Orbán Putyinnal találkozgat, ti magyarok árulók vagytok, a Kreml propagandistái. Ezt nagyon könnyű mondani. De mikor a színfalak mögé néznek, azt látják, hogy akik minket vádolnak, még nálunk is nagyobb üzleteket bonyolítanak le Oroszországgal.”

Szijjártó Péter külügyminiszter beszéde a Chatham House brit elemzőintézetben

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
4
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek