2024.április 29.
Péter, Katalin, Roberta

Izrael elleni támadás: Biden és Netanjahu reakciója

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Ma történt az Izrael elleni támadás, amelyet Irán a szíriai konzulátusán mért c...

⚔️ Ma történt az Izrael elleni támadás, amelyet Irán a szíriai konzulátusán mért csapásra válaszul hajtott végre. Ezek a legfontosabb pontok:

🔶 Izrael visszaverte Irán támadását – jelentette be Netanjahu.

🔶 Biden elmondta, hogy Izraelnek az Egyesült Államok segítségével sikerült lelőnie szinte az összes Irán által indított rakétát és drónt.

🔶 A támadásról szóló ENSZ Biztonsági Tanács sürgős ülését vasárnap este 8 órára (GMT) tervezik.

🔶 A Fehér Ház közleménye szerint Joe Biden vasárnap találkozik a G7 vezetőivel, hogy összehangolja az iráni támadásra adott egységes diplomáciai választ.

🔶 Irán 185 drónt, 36 cirkáló rakétát és 110 föld-föld rakétát lőtt ki Izrael felé katonai bázisokkal, repülőterekkel és kormányzati létesítményekkel a fő célpontok. Az Izraelt ért kár “viszonylag csekély” volt a támadás mértékét tekintve.

🔶 Izrael eddig a libanoni határ menti települések elleni tüzérségi támadásokkal és Dél-Libanon elleni rakétatámadásokkal válaszolt a támadásra. A további válaszlépést szövetségeseivel egyeztetik – írta a The New York Times.

🔶 Biden szerint az Egyesült Államok közel-keleti létesítményeit vagy erőit nem érintette Irán Izrael elleni támadása.

🔶 Az amerikai elnök világossá tette Netanjahu számára, hogy az Egyesült Államok nem vesz részt semmilyen Irán elleni offenzív hadműveletben – írja a CNN.

🔶 Irán kijelentette, hogy nem törekszik eszkalációra vagy konfliktusra a térségben, de az ország határozottabban reagálna, ha Izrael a megtorlás mellett döntene. Teherán közölte, hogy az ENSZ BT megengedte Izraelnek, hogy megsértse a nemzetközi jog alapelveit, amikor nem ítélte el az Irán szíriai diplomáciai konzulátusa elleni izraeli csapást.


https://cdn4.cdn-telegram.org/file/3f3a766dc4.mp4?token=kLQdxAm2IkbiUZgnWGGCK1lylUd8QCUziyOhSVyS29_tWdZYZnLB-TKhHJm6tu1UNL5ms0Ox7wVco1m3sH3l9DKS_9Rybh27ASZc0NIBsDrj6SgGUEUB0oW1dTHpHvf-G5xaWotHvmiaIbq1QyP8uUswHdE4s5Vp50gCfW-Gr_gDuBA_F1VCMJdc-LO5GEx7WH35tF8_amcABvBe6UcHNpbeWtBqaWD6c9baFEklD4aPuNRKLmMBy6CgF0oYWYwwwYqZjfIgCYDUc_yPopX5SjhLFYw1pbkybtNOiIeGCrYsPiz_m-ULzOHStz-T3lxz2yHoKrL5ac3EWUcHn78Ymg
Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek