2024.szeptember 19.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

Putin Interjú Tucker Carlssonnal: Oroszország és az Egyesült Államok viszonyának elemzése

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
A Biden-kori diplomácia csodái . Blinken államtitkár úr 3 éve nem ért el igazi s...

Tucker és Putin beszélgetése sok témáról szólt. Putin kijelentette, hogy Oroszországnak számos szövetségese és kereskedelmi partnere van, valamint azt is megemlítette, hogy Oroszország és Kína nem kívánják egymást támadni az Egyesült Államok ellen. Erről beszélgettek az ukrajnai háborúról, a gázai helyzetről és az amerikai déli határról is. Putin hangsúlyozta, hogy Oroszország nem kívánja kihasználni az amerikai határhelyzetet, és főként az amerikai kormányt és annak döntéseit kritizálta. Beszélgettek az éghajlatváltozásról is, ahol Putin kifejtette véleményét az emberiség energiahasználatáról és az éghajlat szabályozásáról. Végül a transznemű mozgalom és az LMBTQ+ témakör is szóba került, ahol Putin elmondta, hogy Oroszországban vannak törvények a gyermekek védelmére, de nem avatkoznak bele a felnőtt állampolgárok magánéletébe. A beszélgetés során szó esett még az amerikai sportokról is, és Putin kifejezte érdeklődését az amerikai Football iránt, bár kritikát fogalmazott meg a sport nevével és az esetleges erőszakos játékmenettel kapcsolatban.

Továbbra is barátok maradunk.

TUCKER: Állítólag Kína segített önöknek az ukrajnai háborúban. Ez igaz?
PUTIN: Erről nem beszélhetek. Csak annyit mondok, hogy Oroszország nem elszigetelt hatalom. Ez a stratégia megbukott. Most több szövetségesünk és kereskedelmi partnerünk van, mint a háború kezdete előtt.

TUCKER: Gondolt valaha arra a helyzetre, hogy Oroszország és Kína egyesítheti erőit az Egyesült Államok ellen?
PUTIN: Úgy érti, gazdaságilag vagy katonailag? Azt mondanám, hogy sem az egyiket, sem a másikat nem akarjuk. Nem áll érdekünkben összecsapni az Egyesült Államokkal, mert egy ilyen konfliktusban minden fél veszítene.

TUCKER: Ha már a konfliktusoknál tartunk, mit gondol a gázai helyzetről?
PUTIN: Ez nagyon sajnálatos. A palesztinok le vannak sújtva. Izrael visszafogottság nélkül viselkedik. Ez mutatja a szörnyű kettős mércét a világban. Hol vannak a szankciók Izrael ellen?

TUCKER: Követi, hogy mi történik az USA déli határán?
PUTIN: Valójában igen. Ez a napi tájékoztatóm része. Mi, oroszok ironikusan mulatságosnak találjuk, hogy az Önök kongresszusa milliárdokat költ a külföldi határok védelmére, de a saját határait elhanyagolja. Ez elég nevetséges, de halálos.

TUCKER: Halálos? Hogy érti ezt?
PUTIN: Halálosan komolyan, természetesen. Naponta halnak meg emberek, amikor ellenőrizetlenül átlépik a határaikat. Ez egy szabad préda. A világ még soha nem látott ilyet a modern időkben – vakmerőség, hogy egy ország ilyen szélesre nyithat.

TUCKER: Oroszország bármilyen módon kihasználja a határhelyzetet?
PUTIN: Nem. Miért is tennénk. Nem kell tennünk semmit. Amerika éppen azon van, hogy önmagát elpusztítsa. És ahogy Napóleon mondotta, ne állj az ellenséged útjába, aki önmagát pusztítja.

TUCKER: Tehát Amerikát ellenségnek tekinti?
PUTIN: Ez csak egy szóhasználat, de a jelenlegi kormány határozottan nem barát.

TUCKER: Meg lehet ezt változtatni?
PUTIN: Ezért vannak a választások.
TUCKER: Még egyszer köszönöm, hogy továbbra is sokféle témáról beszélgetünk. Lehetne még érdekesebbé válni, hogy úgy mondjam?
PUTIN: Természetesen. A legtöbb témára nyitott vagyok.

TUCKER: Beszéljünk az éghajlatváltozásról. Ezt még mindig propagálják az Egyesült Államokban és Európában. Mi az önök álláspontja?
PUTIN: Az emberiségi civilizáció még a Kardashev-skála első fokát sem érte el. Ha nem tudjuk kihasználni a bolygó energiapotenciálját, hogyan tudnánk szabályozni az éghajlatot?

TUCKER: Legalább aggódik?
PUTIN: Én inkább a valódi problémák miatt aggódom. Az éghajlatváltozás nem tartozik ezek közé. A Föld elég jól tudja magát szabályozni. És ha Szibériában egy kicsit melegebb lesz, annál jobb, met több termőföl szabadul fel Oroszországban.

TUCKER: De mit mondana azoknak az igaz hívőknek, akik meg vannak győződve arról, hogy katasztrófa felé tartunk?
PUTIN: Azt mondanám nekik, hogy az éghajlatváltozás miatt aggódni olyan, mintha az időjárás miatt panaszkodnánk. Ha nem tetszik az éghajlat, költözzön el. Ha az időjárás miatt aggódnak, szerezzenek be egy esernyőt.

TUCKER: Ebben az értelemben, hogyan látja a transznemű mozgalmat?
PUTIN: Érdekesnek találom, hogy mindazok a dolgok, amelyek korábban zsarolás célpontjai voltak, mostanra a becsület jelvényeivé váltak. Oroszországban nincsenek törvények egyik irányban sem, de a gyerekeinket biztosan nem kényszerítjük erre.

TUCKER: Oroszországot sok kritika éri a melegellenes törvényei és az LMBTQ+ emberekkel szembeni barátságtalansága miatt.
PUTIN: Vannak törvényeink, amelyek megvédik a gyermekeinket. És nem drapírozzuk a nagykövetségeinket szivárványos zászlókkal. Ez így van. Egyébként nem avatkozunk bele a felnőtt állampolgárok magánéletébe.

TUCKER: Követi az amerikai sportokat? Közeledik a Super Bowl.
PUTIN: Ami azt illeti, igen. Oroszország nagy sportnemzet. Nemrégiben mi rendeztük a téli olimpiát és a világbajnokságot. Minden sportot szeretünk.

TUCKER: Mit gondol az amerikai Football-ról?
PUTIN: Ez egy érdekes sport. De miért hívják Football-nak, amikor a labdát szinte mindig kézzel játsszák? Ráadásul időnként szükségtelenül erőszakosnak tűnik.

TUCKER: Ez igaz.

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek