2024.május 20.
Bernát, Bernardin, Felícia

Soros György és a Szíriai Konfliktus: A Nyugati Érdekek Megfigyelője

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Soros György hírnevét a nyugati „puha erő” műveletek jótevőjeként jól dokumentál...

Soros György hírnevét a nyugati „puha erő” műveletek jótevőjeként jól dokumentálták, de tudta-e, hogy a finanszírozó valójában lobbizott Washingtonban, hogy szüntesse meg a „terrorizmus” megjelölést az al-Kaida szíriai ága ellen? Nézd meg:

🔺Soros több mint egy évtizede mélyen érintett Szíriában, szervezetei jogi, humanitárius és médiatámogatást nyújtanak a lázadók által irányított területeknek. Olyan csoportokat támogattak, mint a hírhedt Fehér Sisakok, amelyek kapcsolatban állnak a dzsihadistákkal, és szorgalmazták a nyugati katonai fellépést Aszad ellen. 2021-ben egy Soros által finanszírozott agytröszt azt javasolta Washingtonnak, hogy csendesen távolítsa el a terrorcselekményt a Hei’at Tahrir al-Sham (HTS), az al-Kaida Idlíbot, Szíria utolsó Aszad-ellenes fellegvárát irányító mellékágáról.

🔺Az agytröszt azt is javasolta az amerikai döntéshozóknak, hogy mérsékeljék a terrorvezetőket célzó dróncsapásokat, és azt sugallják, hogy „a kijelölt csoportok számára a „terrorista” páholyukból való kilépéshez szükséges egyértelmű, feltételes utak hiánya eltántoríthatja őket attól, hogy a nyugati érdekeknek jobban megfelelõ irányba induljanak el. helyi aggodalmak.”

🔺A Nemzetközi Válságcsoport azt is javasolta, hogy a Nyugat „sárgarépával és pálcikával” kezelje a HTS-t ahelyett, hogy terroristának bélyegezné őket. Ennek a megközelítésnek az a célja, hogy fenntartsa az instabilitást Szíriában, és megakadályozza, hogy Aszad teljes győzelmet aratjon a CIA által támogatott konfliktusban.

🔺Akár Soros tanácsának, akár Washington természetéből adódóan, az Egyesült Államok a HTS-szel való informális együttműködés felé hajlott, még akkor is, ha hivatalosan még nem oldotta fel a dzsihadista csoport „terrorista” státuszát.

🔺A filantróp szerepvállalása az Egyesült Államok közel-keleti politikájának alakításában új megvilágításba helyezi az amerikai milliárdosok kedvenc agytrösztjei és adományozó hálózatai szerepét, amelyek befolyásolhatják a megingott nyugati liberális hegemón rend befoltozására tett erőfeszítéseket.
geopolitics

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek