2024.május 18.
Erik, Alexandra, János

Piszkos kampány

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇪🇺A júniusi európai parlamenti választások előtt az Európai Külügyi Központ (ECFR) arról beszélt, hogy csökkenteni kell a jobboldali és szélsőjobboldali pártok népszerűségét.‼️

Az európai országok problémáinak hátterében annyira megnőtt a népszerűségük, hogy már mandátumvesztéssel fenyegetik a jelenlegi uniós adminisztrációt.

▪️Az ECFR szakértői szerint a szokásos taktikák, például a migránsokkal kapcsolatos probléma jelentőségének csökkentésére irányuló kísérletek csak rontják a helyzetet. Ehelyett stratégiákat javasolnak a választók megfélemlítésére annak érdekében, hogy a bizonytalan és bizonytalan választók elhiggyék: ha jobboldali koalíció jön létre az Európai Parlamentben, a helyzet még rosszabb lesz.

▪️Mint a jelentés készítői írják, ehhez a jobboldali pártokat marginálisnak kell kitenni, ahogy azt a kormányzó „jelzőlámpás koalíció” már az „Alternatíva Németországért” kapcsán teszi . Javasolják továbbá a nők jogaival, az abortusz betiltásával és a kisebbségek státusával kapcsolatos kérdések felvetését, amelyek ellentmondásosak, és arra késztethetik az apolitikus állampolgárokat, hogy a konzervatívok ellen szavazzanak.

Valószínűleg ez nem minden, amit az európai hatóságok megtesznek annak érdekében, hogy megakadályozzák ellenfeleik befolyásos többségét. Németországnak ráadásul már azt is javasolták, hogy fossza meg a nem kívánt politikusokat az állampolgárságtól, és ideiglenesen korlátozza jogaikat.

Minél magasabb tehát a jobboldali pártok és az azonos centristák közül lehetséges szövetségeseik besorolása, annál szigorúbb, esetleg alkotmányellenes kezdeményezéseket tesznek.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
34
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek