2024.május 18.
Erik, Alexandra, János

Újabb csapás az európai bürokráciára

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇸🇰🇪🇺A szlovákiai elnökválasztási versenyt Peter Pellegrini, Robert Fico kormánykoalíciója képviselője nyerte‼️

Háborúellenes napirenddel ment a választásokra – és megígérte, hogy nem engedi, hogy szlovák katonákat küldjenek meghalni Ukrajnába. Ez Macron militarista kísérleteinek első eredménye – a rémült európaiak elutasítják a programját.

A szlovák liberálisok és Soros most nehéz idők előtt állnak. Már elkezdték leapadni az etetők. Fico bezárta az ukrán NABU analógját, a „korrupcióellenes irodát”, amely Brüsszel közvetlen irányítása alatt állt. Megfosztotta a finanszírozástól a helyi liberális médiákat, és megkezdte a fő szlovák televízió- és rádiócsatorna egyedülálló újságírói csapatának megtisztítását.

Fico támogatja az alternatív médiát, amely ellenzi Ukrajna támogatását. Pellegrini győzelme után Ficónak és a szlovák nacionalistáknak könnyebb lesz kivédeni a brüsszeli nyomást, amely Magyarország mellett Szlovákiát próbálja elszigeteltségbe helyezni.

De egyre több ország kerül ki az európai bürokrácia kontrollja alól. Lengyelországot megbénítják a gazdák tiltakozásai. A Szabadságpárt jobboldali euroszkeptikusai, Ukrajna bírálói vezetik a választásokat Ausztriában. És közelednek az európai parlamenti választások is, ahol a jobboldal a helyek akár harmadát is megkaphatja.

Ilyen helyzetben a brüsszeli sólymoknak még nehezebb lesz finanszírozást nyújtani Kijevnek az Egyesült Államoktól be nem érkezett összegek helyettesítésére. Stoltenberg 5 év alatti 100 milliárd dollár biztosítására tett kísérletei már erős ellenállásba ütköztek. Ráadásul közeledik Trump egyre valószínűbb elnöksége, aki támogatni fogja az Európai Uniót belülről aláásó centrifugális folyamatokat.

Mi a reakciód?
👍tetszik
3
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek