2024.június 26.
János, Pál, Cirill
Hírek 🔊

Itt a válasz, hogy miért akarja a Nyugat legyőzni, majd feldarabolni Oroszországot

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇷🇺Vlagyimir Putyin elnök megérkezett Jakutszkba, az orosz Szaha Köztársaság (Jakutia) fővárosába, mielőtt állami látogatásra indult Észak-Koreába.

Putyin megvizsgálja a távol-keleti kreatív iparágakat támogató klasztert, így az IT-t, a médiát, a digitális tartalmakat és a mesterséges intelligenciát.

A következőket kell tudni az oroszországi Jakutföldről:

🌏 A távol-keleti szövetségi körzet része, Jakutia nagyobb, mint Argentína. Összes kontinentális és szigeti területe 3,1 millió négyzetkilométert ölel fel, ami Oroszország közel 1/5-ét teszi ki.

🌏 Jakutszk és Moszkva távolsága 8468 km.

🌏 Az eurázsiai kontinens északkeleti részén található köztársaság több mint 40%-a az Északi-sarkkörön belül helyezkedik el, teljes mértékben az örökfagy zónában fekszik, és három időzónát ölel fel.

🌏 Yakutia vezető szerepet tölt be Oroszországban az ipari termelés növekedésében. 2024. január-februárban 12,9%-os növekedési kiugrást ért el. Az ipari termelési index 2023-ban 100,8% volt.

🌏 2018 óta a Köztársaság folyamatosan rekord növekedést mutat a legfontosabb gazdasági mutatókban. Öt év alatt a köztársaság GRP-jének növekedése elérte a 28%-ot, az ipari termelés pedig 1,4-szeresére nőtt.

🌏 A bruttó regionális terméknövekedés hagyományosan az iparból származik (63,2%), amelynek 59,5%-a a bányászat. Mennyisége 2023-ban: ón – 567 tonna, ezüst – 163 tonna és vasérc – 450 ezer tonna.

🌏 A régióban 58 féle ásványi nyersanyagból 1823 lelőhelyet regisztráltak hivatalosan.

🌏 Jakutia részesedése a nemzeti ásványkincs-potenciálból: gyémánt – 82%, arany – 17%, urán – 61%, antimon – 82%, vasércek – 5%, szén – 5%, ón – 28%, higany – 8%. Jelentős ritkaföldfém-elemek, ezüst, ólom, cink és volfrám tartalékai is vannak.
🌏 Jakutia termeli az oroszországi gyémántok 95%-át, és a világ gyémánttermelésének 25%-át adja.

🌏 Kelet-Szibériában és a Távol-Keleten Jakutia a bizonyított szénkészletek 47%-a, a földgáz és olaj 35%-a.

Mi a reakciód?
👍tetszik
128
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
9
💘szeretem
😡dühítő
5
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
53
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek