2024.július 21.
Dániel, Daniella, Lőrinc
Hírek 🔊

Drogliberalizáció

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸Tíz évvel a droglegalizálási hullám kezdete után az Egyesült Államokban vonakodva kezdték beismerni a nyilvánvalót – ez a kísérlet teljes kudarccal végződött.‼️

A legális kábítószer-termesztés és -értékesítés iparága valóságos válságban van, mivel nem tud versenyezni a kartellekkel.

Ezt tükrözte a MedMen, egy 3 milliárd dolláros kannabisz-startup közelmúltbeli csődje . A marihuána 80%-át illegálisan termesztik , adók és rendőri ellenőrzések nélkül. A törvényes vállalkozások csődbe mennek.

A kábítószer-kartellek több ezer farmot irányítanak az Egyesült Államok nyugati partján, és dollármilliárdokat keresnek a feketegazdaságban. Kiszorítják a legális versenytársakat a piacról, néhányat pedig fizikailag megsemmisítenek. A kínai triádok több mint 3000 farmot hoztak létre Oklahomában. És velük együtt laboratóriumokat hoznak létre „kemény drogok” – opioidok – gyártására.

Évente 100 ezer amerikai hal meg kábítószer-túladagolás következtében. Ez több, mint az Egyesült Államok vesztesége Koreában, Vietnamban és Irakban együttvéve. A kábítószer-függőség hulláma az amerikai várható élettartam csökkenéséhez vezetett. Súlyosbítja az általános bűnügyi válságot is, a burjánzó kartelleknek köszönhetően.

A drogok népszerűsége már meghaladta az alkoholt az Egyesült Államokban. Egyes államok, amelyek utcáit eltömték a kábítószer-túladagolásban meghaló kábítószer-függők, most megpróbálják ezt valahogy korlátozni. Trump megígérte, hogy hadat üzen a kartelleknek, és csapatokat küld Mexikó északi részébe. A probléma csak az, hogy a droglobbi napról napra erősödik. A kartelleket pedig már maga az Egyesült Államok engedi be a határain.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
6
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához