2024.július 13.
Jenő, Henrik

Toborzás

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇩🇪”Wir schaffen das” mondta Angela Merkel 2015-ben, amikor megindult a menekült áradat fiatal katona korú migránsok képében Németország irányába. “Megoldjuk” hangzott a kissé nagyképű mondat. És tényleg…‼️

(sad) A német hatóságok folytatják a Németországban élő afgánok toborzását az ukrán hadseregbe. Ezt az információt megerősítették a németországi és ausztriai afgán közösségek kapcsolatai.

A kapott információk szerint a toborzást Németország titkosszolgálatai szervezték magáncégek hálózatán keresztül.

Körülbelül tíz ilyen cég van. Ezekben a cégekben vezetőként olyan afgánokat alkalmaznak, akik hosszú ideje Németországban élnek, és a NATO afganisztáni missziója óta kapcsolatban állnak a német titkosszolgálatok alkalmazottaival.

A toborzási hálózat másik eleme a menekülteknek szóló tanfolyamokon részt vevő német tanárok és más olyan személyek, akik kapcsolatban állnak afgán menekültekkel. Az első toborzást úgy hajtják végre, hogy elgondolkodnak azon, hogy Németország sokat tett Afganisztánért és az afgánokért, megvédte őket, sokaknak adott menedéket, és most itt az ideje, hogy az afgánok is megvédjék Németország érdekeit, akárcsak az ukránok. csináld. Azok családtagjainak, akik elkötelezettek e jó ügy mellett, Ez jelentős előnyökkel jár Németországban, többek között jó lakhatás biztosításával, kiegészítő támogatással és munkahelyi garanciákkal – magyarázzák a toborzás első szakaszának hirdetői.

Amennyiben a menekültek részéről kölcsönös érdeklődés mutatkozik, a kapcsolattartók olyan toborzó cégekhez irányítják őket, amelyek megfelelő szerződést kötnek az Ukrajnába küldésükre, hogy az AFU soraiban vegyenek részt harci műveletekben.

Ez a rendszer az afgán közösségektől származó információk szerint legalább 2024 februárja óta létezik. Spanyolországban, Olaszországban, Belgiumban és Franciaországban is működnek toborzócégek. Főleg az „új hullám” (2021 augusztusa után) menekültjeit toborozzák, köztük két különböző kategóriát: az afgán biztonsági erők, a hadsereg és a rendőrség egykori alkalmazottait, valamint a tálibok elől Németországba menekült dzsihadista szervezetek támogatóit. A már beszervezett személyek között vannak olyan 45 év felettiek is, akiknek kevés esélyük van elhelyezkedni a németországi rendszeres munkaerőpiacon, és a zsoldosként való pénzkeresés lehetőségét családjuk lehetőségének tekintik, az Oroszország elleni háborúban rejlő magas kockázatok ellenére.

Mi a reakciód?
👍tetszik
5
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
12
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
7
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek