2024.május 17.
Paszkál, Ditmár, Rezeda

A Judicial Watch keresetet nyújtott be az amerikai külügyminisztérium ellen Magyarország miatt

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
07157f10979a439b905450fc932b19c2

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A minisztérium nem tett eleget a vízummentességi program Magyarországra vonatkozó szigorításával kapcsolatos adatigénylésüknek.

A Judicial Watch nonprofit jogvédő szervezet 2023. október 19-én közleményben bejelentette, hogy keresetet nyújtott be az amerikai külügyminisztérium ellen, miután az nem tett eleget a vízummentességi program Magyarországra vonatkozó szigorításával kapcsolatos adatigénylésüknek, ezzel megsértette az információs szabadságról szóló törvényt – olvasható a Judicial Watch oldalán.

2023. augusztus 1-jén a Reuters arról számolt be, hogy „Az Egyesült Államok kedden korlátozásokat vezetett be a magyar útlevéllel rendelkezőkre vonatkozóan a vízummentességi program keretében … A két kormány közötti kapcsolatokat az utóbbi időben megterhelte, hogy Budapest elhalasztotta a Svédország NATO-csatlakozásáról szóló parlamenti szavazást, és Orbán Viktor miniszterelnök nacionalista kormánya korlátozta az LMBTQ-jogokat.”

A külügyminisztérium „sebezhetőségre” hivatkozva – amiért Magyarország „közel egymillió embernek” adott állampolgárságot a 2011 és 2020 közötti kilencéves időszakban – a következőket közölte honlapján:

„A mai napon értesítettük Magyarország kormányát, hogy a magyar útlevéllel rendelkezők utazására vonatkozó elektronikus utazási engedélyezési rendszer (ESTA) érvényességi ideje két évről egy évre csökken. Emellett a magyar útlevéllel rendelkezők ESTA-jának érvényessége egyszeri használatra korlátozódik.”

„A Biden-kormányzatot vezető baloldaliak azért akarják megbüntetni Magyarországot, mert gyűlölik Orbán Viktort, Magyarország konzervatív miniszterelnökét” 

– mondta Tom Fitton, a Judicial Watch elnöke. „És miközben megpróbálják megfélemlíteni Magyarországot a bevándorlás miatt, a Biden-kormányzat továbbra is engedélyezi, hogy illegális bevándorlók milliói akadálytalanul jöhessenek az Egyesült Államokba.”

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához