2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

A Pfizer története: az az csalás, korrupció és nigériai gyermekek “emberi kísérleti nyulakként” való felhasználása

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
e995a9aa 974f 49a4 9722 eeb156463320 1920x1080

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Hogyan sikerült a Pfizernek az emberiség megmentőjeként felépítenie magát?

Az elmúlt két év egyik legjelentősebb kulturális átalakulása a gyógyszeripar újbóli dicsőítése volt.

Az évtizedeken át tartó csalás, korrupció és bűnözés által sújtott iparágnak sikerült gyorsan az emberiség megmentőjeként újjáépítenie magát a covid-19 válság idején.

De alapvetően semmi sem változott. A Big Pharma még mindig többre értékeli a részvényesek profitját, mint az emberek életét.

A szabályozó ügynökségek még mindig forgóajtóként működnek a gyógyszeripari óriások felé, amelyeket állítólag szabályozniuk kell.

A Big Pharma még mindig uralja a lobbitevékenységet Washington DC-ben, és évente milliárdokat költ gyógyszeripari termékek reklámozására.

A gyógyszeripar hírhedten korrupt természete ellenére Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója egy 2021 novemberében adott interjúban azt állította, hogy az “orvosi szakemberek” egy kis csoportja, akik szándékosan terjesztik a Pfizer vakcinákkal kapcsolatos kritikus “félinformációkat”, “bűnözők”.

Úgy tűnt, Bourla megfeledkezett saját vállalatának történelméről.

A Pfizer bűnös magatartásának hosszú története

  • 1992-ben a Pfizer beleegyezett, hogy 165 millió és 215 millió dollár közötti összeget fizet a Bjork-Shiley Convexo-Concave szívbillentyűjének töréséből eredő perek rendezésére, amely akkoriban közel 300, 2012-re pedig 663 halálesetet okozott.
  • 1994-ben a Pfizer beleegyezett, hogy 10,75 millió dollárt fizet az Igazságügyi Minisztérium azon állításainak rendezésére, miszerint a vállalat hazudott, hogy szövetségi jóváhagyást kapjon egy mechanikus szívbillentyűre, amely eltört, és világszerte több száz beteg halálát okozta. A megegyezés értelmében a Pfizer beleegyezett abba is, hogy az elkövetkező években 9,25 millió dollárt fizet a Veterans Administration kórházakban az eszközzel ellátott betegek megfigyelésére, vagy annak eltávolítására. Az egyezséget bírálták a fogyasztói jogok aktivistái, akik sürgetik a kormányzati tisztviselőket, hogy emeljék a büntetőjogi vádakat, és lobbiztak egy szigorúbb polgári jogi büntetés kiszabásáért a több milliárd dolláros vállalatra, amely még akkor is eltitkolta a biztonsági aggályokat, amikor az eszköz megölte a betegeket.
  • 1996-ban a Pfizer egy klinikai vizsgálat során 200 nigériai gyermeknek adott be egy kísérleti gyógyszert, de a szülőknek soha nem mondta el, hogy gyermekeik egy kísérlet alanyai. A gyermekek közül tizenegyen meghaltak, sokan mások pedig olyan mellékhatásoktól szenvedtek, mint az agykárosodás és a szervi elégtelenség. A nigériai egészségügyi minisztérium jelentése szerint a kísérlet “egy be nem jegyzett gyógyszer illegális kipróbálása”, “a tudatlanság kihasználásának egyértelmű esete”, valamint a nigériai és a nemzetközi jog megsértése volt. A Pfizer nem kérte be a beleegyezést, és nem tájékoztatta a betegeket arról, hogy ők egy kísérlet alanyai, nem pedig egy engedélyezett gyógyszer címzettjei.
  • 2002-ben a Pfizer beleegyezett, hogy 49 millió dollárt fizet annak érdekében, hogy rendezze azokat az állításokat, amelyek szerint a gyógyszergyártó becsapta a szövetségi kormányt és 40 államot azzal, hogy túl sokat számolt fel a Lipitor koleszterincsökkentő gyógyszeréért. A Lipitor forgalma 2001-ben 6,45 milliárd dollár volt.
  • 2004-ben a Pfizer beleegyezett, hogy bűnösnek vallja magát két bűncselekményben, és 430 millió dollár büntetést fizetett annak a vádnak a rendezésére, hogy csalárd módon reklámozta a Neurontin nevű gyógyszert nem engedélyezett felhasználási célokra. A Pfizer beleegyezett abba, hogy az epilepszia elleni gyógyszert agresszív módon, tiltott eszközökkel forgalmazta olyan nem kapcsolódó állapotok kezelésére, mint a bipoláris zavar, fájdalom, migrénes fejfájás, valamint a kábítószer- és alkoholelvonás. A Pfizer taktikái közé tartozott, hogy a vállalat ügynökeit az orvosi oktatási rendezvények közönségébe ültette, és luxusutazásokkal vesztegette meg az orvosokat.
  • 2008-ban a New York Times “Szakértők szerint a Pfizer manipulálta a tanulmányokat” címmel közölt cikket. A Pfizer késleltette a negatív tanulmányok közzétételét, a negatív adatokat pozitívabb fényben tüntette fel, és a klinikai kutatási adatok áramlását ellenőrizte, hogy népszerűsítse a Neurontin nevű epilepszia elleni gyógyszerét. A Pfizer 2004-ben megszüntette a Neurontin marketingprogramját, miután a gyógyszer generikus készítményként is elérhetővé vált. Ugyanebben az évben a vállalat 430 millió dollárt fizetett, hogy rendezze a szövetségi büntetőjogi és polgári jogi vádakat, amelyek szerint egyik leányvállalata nem engedélyezett célokra népszerűsítette a gyógyszert.
  • 2009-ben a Pfizert 2,3 milliárd dollárra bírságolták, ami akkor a legnagyobb egészségügyi csalási megállapodás és az Egyesült Államokban valaha kiszabott legnagyobb büntetőjogi bírság volt. A Pfizer bűnösnek vallotta magát a Bextra fájdalomcsillapító hamis márkajelzésében “csalási vagy félrevezetési szándékkal”, mivel a gyógyszert akut fájdalom kezelésére olyan dózisban népszerűsítette, amelyet az FDA korábban veszélyesen magasnak ítélt. A kormány azt állította, hogy a Pfizer kenőpénzt fizetett az engedelmes orvosoknak, és három másik gyógyszert is illegálisan népszerűsített: a Geodon nevű antipszichotikumot, a Zyvox nevű antibiotikumot és a Lyrica nevű epilepszia elleni gyógyszert.
  • 2009-ben a Pfizer 750 millió dollárt fizetett, hogy rendezze 35 000 panaszát, miszerint Rezulin nevű gyógyszere 63 halálesetért és több tucatnyi májelégtelenségért felelős. A Rezulin 2000. március 21-én történt kivonása az amerikai piacról a gyógyszer gyártója és az FDA közötti tárgyalásokat követően történt. Az FDA magas rangú tisztviselői sokáig kiálltak a gyógyszer mellett, annak ellenére, hogy a halálesetek száma egyre nőtt, és a Rezulin nem bizonyítottan életmentő hatású. Az FDA tisztviselőinek álláspontja ellentétben állt brit kollégáikkal, ahol a Rezulint 1997. december 1-jei hatállyal kivonták a forgalomból.
  • 2010-ben a Pfizert 142,1 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezték, mivel a Neurontin csalárd módon történő értékesítése és forgalmazása révén megsértette a szövetségi zsarolásellenes törvényt az FDA által nem engedélyezett felhasználási célokra. Az esküdtszék megállapította, hogy a Pfizer a “Neurontin” forgalmazásával megsértette mind a Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act (RICO), mind a kaliforniai tisztességtelen versenyről szóló törvényt.
  • 2010-ben a New York Times “Pfizer Gives Details on Payments to Doctors” címmel cikket közölt. A Pfizer elismerte, hogy 2009 utolsó hat hónapjában mintegy 20 millió dollárt fizetett 4500 orvosnak és más egészségügyi szakembernek a nevében történő tanácsadásért és beszédért. A Pfizer ugyanebben az időszakban 15,3 millió dollárt fizetett 250 egyetemi orvosi központnak és más kutatócsoportnak klinikai vizsgálatokért. A közzétételeket egy olyan megállapodás írta elő, amelyet a vállalat a gyógyszerek engedély nélküli felhasználásának illegális reklámozásával kapcsolatos szövetségi vizsgálat lezárásaként írt alá.
  • 2010-ben a Blue Cross Blue Shield pert indított a Pfizer ellen, amelyben azzal vádolta a gyógyszeripari óriást, hogy 5000 orvost vesztegetett meg illegálisan pazar karibi nyaralásokkal, golfjátékokkal, masszázsokkal és egyéb szabadidős tevékenységekkel annak érdekében, hogy meggyőzze az orvosokat a Bextra engedélyen kívüli használatáról.
  • 2010-ben a Pfizer és amerikai tisztviselők között Nigériában kiszivárgott táviratokból kiderült, hogy a Pfizer nyomozókat bízott meg, hogy a nigériai főügyész ellen korrupciós bizonyítékokat tárjanak fel annak érdekében, hogy megzsarolják őt, hogy ejtse a jogi eljárást az 1996-os, agyhártyagyulladásos gyermekeket érintő, ellentmondásos Trovan-per miatt. A Pfizer 2009-ben beleegyezett, hogy 75 millió dollárt fizet az 1996-os gyógyszerkísérlet során károsult családoknak, de a táviratok szerint az amerikai gyógyszeripari óriáscég zsarolással akarta elérni, hogy a nigériai főügyész ejtse a Pfizer elleni 6 milliárd dolláros szövetségi pert. A kiszivárogtatásokból kiderült, hogy a Pfizer nyomozói “káros” információkat adtak át a helyi médiának, és azzal fenyegették a főügyészt, hogy sokkal több káros információ fog nyilvánosságra kerülni, ha nem vonja vissza a pert. A 6 milliárd dolláros pert 2009-ben ejtették.
  • 2012-ben az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet megvádolta a Pfizer Inc. vállalatot a külföldi korrupciós gyakorlatokról szóló törvény (FCPA) megsértésével, amikor leányvállalatai külföldi kormányok által foglalkoztatott orvosokat és más egészségügyi szakembereket vesztegettek meg Bulgáriában, Kínában, Horvátországban, a Cseh Köztársaságban, Olaszországban, Kazahsztánban, Oroszországban és Szerbiában, hogy üzletet nyerjenek. A SEC szerint a Pfizer leányvállalatainak alkalmazottai engedélyezték és teljesítették a készpénzkifizetéseket, valamint egyéb ösztönzőket nyújtottak a kormányzati orvosok megvesztegetésére, hogy a Pfizer termékeit használják.
  • 2012-ben a Pfizer 1,2 milliárd dollárt fizetett közel 10 000 nő azon keresetének rendezésére, amely szerint a hormonpótló terápiás gyógyszer, a Prempro mellrákot okozott. A Prempro egyezségekre hat évig tartó pereskedés után került sor, amelyben több felperesnek több tízmillió dollárt ítéltek meg, beleértve a büntető kártérítést is, amiért a gyógyszergyártó visszatartotta a Prempro mellrák kockázatára vonatkozó információkat.
  • 2013-ban a Pfizer beleegyezett, hogy 55 millió dollárt fizet, hogy rendezze a büntetőjogi vádakat, amelyek szerint nem figyelmeztette a betegeket és az orvosokat a protonpumpa-gátlója, a Protonix által okozott vesebetegség, vesekárosodás, veseelégtelenség és akut interstitiális nephritis kockázatáról.
  • 2013-ban a Pfizer 288 millió dollárt tett félre azért, hogy rendezze 2700 ember keresetét, miszerint a Chantix nevű gyógyszer öngyilkossági gondolatokat és súlyos pszichés zavarokat okozott. Az FDA megállapította, hogy a Chantix valószínűleg összefüggésbe hozható a szívroham magasabb kockázatával.
  • 2014-ben a Pfizer 35 millió dollárt fizetett annak a pernek a rendezésére, amelyben leányvállalatát azzal vádolták, hogy a Rapamune nevű vesetranszplantációs gyógyszert nem engedélyezett felhasználásra népszerűsítette, többek között azzal, hogy megvesztegette az orvosokat, hogy írják fel a betegeknek. A vizsgálatot vezető Eric Schneiderman New York-i főügyész szerint a Wyeth “félrevezető adatközlésekre” támaszkodva vette rá az orvosokat, hogy a gyógyszert engedély nélküli felhasználásra terjesszék.
  • 2016-ban a Pfizert rekordösszegű, 84,2 millió fontos bírsággal sújtották, mert 2600 százalékkal (2,83 fontról 67,50 fontra kapszulánként) túlszámlázta az NHS-t az epilepszia elleni gyógyszeréért, a 2012-es 2 millió fontról 2013-ra mintegy 50 millió fontra növelve a brit adófizetők költségeit.

Ez csak egy részleges felsorolása a Pfizer csalásának, korrupciójának és bűnözésének. Vannak még más példák is arra, hogy a Pfizer etikátlanul tesztel gyógyszeripari termékeket a világ legszegényebb országaiban, és egyéb bűncselekményekben vesz részt.

Whistleblowerek leleplezik a Pfizer Covid-19 vakcinakísérleteit

Miközben a Pfizer vezérigazgatója úgy véli, hogy bűncselekmény megkérdőjelezni gyógyszeripari vállalatának integritását, több feljelentő már előállt a Pfizer covid-19 vakcinakísérleteinek integritásának hiányával.

A vezető orvosi folyóirat, a The BMJ jelentést tett közzé, amely hamisított adatokat, a vakkísérletek kudarcait, a rosszul képzett oltóorvosokat és a Pfizer génterápiás oltásának harmadik fázisában a mellékhatások lassú nyomon követését tárta fel.

Amikor a bejelentő jelentette aggályait az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalnak (FDA), még aznap elbocsátották azzal az indokkal, hogy “nem megfelelő”. Az FDA soha nem ellenőrizte a bejelentő panaszának klinikai kísérleti helyszínét.

Egy másik megnevezett bejelentő, Maddie de Garay önként jelentkezett a Pfizer 12-15 évesek számára végzett vizsgálatára. A második adag beadása után 24 órával a sürgősségi osztályon feküdt.

Most kerekesszékben ül, az orrán keresztül tápláló csőre van szüksége, és 9 hónappal később még mindig szenved. Maddie 1 volt a Pfizer 12-15 éves gyermekek számára végzett klinikai kísérletében részt vevő 1131 gyermek közül.

A Pfizer hivatalosan “hasi fájdalomként” rögzítette Maddie mellékhatását, amikor a klinikai vizsgálat eredményeit jelentette az FDA-nak. Ha tudjuk, hogy Maddie pusztító, életet megváltoztató sérülését “hasi fájdalom” néven jegyezték fel a klinikai vizsgálatokban: milyen más súlyos mellékhatásokat rejtett el a Pfizer és hagyott figyelmen kívül az FDA?

Aaron Siri ügyvéd és egy több mint 30 tudósból, egészségügyi szakemberből és újságíróból álló csoport “a Pfizer vakcinával kapcsolatos összes adatot és információt”, köztük a biztonságossági és hatékonysági adatokat, a mellékhatásokról szóló jelentéseket, valamint a ható- és inaktív összetevők listáját kérte az FDA-tól.

Az FDA-nak mindössze 108 nap alatt sikerült mind a 329 000 oldalnyi adatot figyelembe vennie, és sürgősségi jóváhagyást adnia a Pfizer vakcinájának, de most 75 évet kér arra, hogy ezeket az információkat teljes egészében nyilvánosságra hozza.

Siri azt írta Substackján: “Szóval, tisztázzuk a dolgot. A szövetségi kormány megvédi a Pfizert a felelősségtől. Dollármilliárdokat ad neki. Ráveszi az amerikaiakat, hogy szedjék a termékét. De nem engedi megnézni a termékének biztonságosságát és hatékonyságát alátámasztó adatokat. Kinek dolgozik a kormány?”

Egy 2021. decemberi interjúban a Világbank elnöke, David Malpass azt mondta, hogy a Pfizer nem ad mRNS-oltásokat olyan országoknak, ahol jogi felelősséggel kell számolniuk a mellékhatások miatt.

Malpass megosztotta: “A Pfizer a felelősségi problémák miatt vonakodott bemenni néhány országba, nincs felelősségi pajzsuk”. Ez világosan mutatja, hogy a Pfizer nem a társadalom jobbításának erkölcsi magaslatán jár. Ez a profitról szól, és a világ népeinek minden joga megvan arra, hogy megkérdőjelezzék a Pfizer feddhetetlenségét a bűnügyi múltja és jelenlegi tettei alapján.

Amint azt korábbi cikkeimben írtam, ez még mindig a kezeletlenek világjárványa, mivel az elfogott szabályozó ügynökségek nem hajlandók korai kezelési protokollokat biztosítani, amelyekben olcsó és hatékony, szabadalmaztatás alatt álló gyógyszerek szerepelnek.

Vajon a betegek kezelésének elutasítása mennyiben köszönhető a Big Pharma befolyásának a lefoglalt szabályozó ügynökségek felett?

És minden jel szerint a covid mRNS génterápiás injekciók nem képesek megállítani a terjedést szerte a világon, de a Pfizer 2021-ben 33,5 milliárd dollár bevételre számít az oltóanyagból, és 2022-ben még több nyereségre számít, ha továbbra is képes meggyőzni a világot arról, hogy gyógyszeripari termékei az emberiség megmentői.

Forrás:Kanekoa News

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához