2024.május 26.
Fülöp, Evelin

Akár már szeptemberben elkezdődhet a közjogi felelősségre vonási eljárás Biden elnök ellen

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
joe biden leaves church

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Bidenéken múlik, hogy megindítja-e a közjogi felelősségre vonási (impeachment) eljárást Joe Biden amerikai elnök ellen a képviselőház – nyilatkozta a Fox News amerikai televíziós hálózatnak Kevin McCarthy, a képviselőház elnöke.

Sok az ellentmondás a Biden-család szövevényes külföldi üzletei körül kibontakozó ügyekben. Ahogy Kevin McCarthy, a képviselőház elnöke kedden a Fox Newsnak adott interjújában elmondta,

valaki hazudik ebben a folyamatban. És az egyetlen (…) történet, ami nem változott, az az IRS bejelentőié. Az ő történetük újra és újra megállta a helyét, és tényleg úgy tűnik, hogy itt két igazságszolgáltatási rendszer van. Ha a Biden-kormányzat továbbra is harcol az információk visszatartásáért, az tényleg tisztázhatja az egészet.

Mint arról beszámoltunk, a republikánusok körében nagy felháborodást váltott ki David Weiss delaware-i szövetségi ügyész különleges ügyészi kinevezése Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden ügyeinek vizsgálatára. Weiss személyével kapcsolatban több aggály is felmerült. Egyrészt a különleges ügyészek kinevezésére vonatkozó szabályokkal ellentétben aktív szövetségi ügyészként egyáltalán nem tekinthető az igazságügyi minisztériumtól függetlennek, másrészt korábban szoros munkakapcsolatban állt Beau Bidennel, Hunter Biden bátyjával, aki Delaware állam főügyésze volt.

A legkomolyabb kétség az alkalmasságával kapcsolatban azonban az az információ, amely szerint a képviselőház előtt tanúskodó informátorok felbukkanásáig Weiss egyáltalán nem akart vádat emelni Hunter Biden ellen.

Miután a két adóhatósági ügynök jelentkezett a törvényhozásnál azzal, hogy bizonyítékaik vannak az ifjabbik Biden utáni nyomozás politikai befolyásoltságára, hirtelen felpörögtek az események, és Weiss végül egy olyan vádalkuban egyezett meg Hunter Biden ügyvédeivel, amelynek értelmében az bűnösnek vallotta volna magát két adóelkerülési vétségben, viszont elkerülte volna a börtönbüntetést az ellene felhozott illegális fegyvertartási vádakban.

Ezt az alkut azonban az eljáró bíró nem volt hajlandó jóváhagyni.

A republikánus képviselők attól tartanak, hogy a különleges ügyész kinevezése hátráltathatja a képviselőház bizottságainak vizsgálatát Bidenék ügyeivel kapcsolatban. Ezen aggodalmukat ráadásul az Egyesült Államok egyik legtekintélyesebb jogásza, Alan Dershowitz is osztja – írta a napokban a Fox News.

A bizottságok további idézéseket bocsátottak ki, és iratokat is szeretnének bekéretni. A folytatás attól függ, eleget tesznek-e a felszólításnak az érintett hatóságok. „Ha ezt [a kért dokumentumokat] visszatartják, akkor át kell térnünk a vádemelési vizsgálatra” − mondta McCarthy.

Ha arra használják a különleges ügyészt, hogy azt mondják, nem tudnak nekünk információkat adni, az csak még nagyobb átpolitizáltságot mutat. És ez nem fog megállítani minket. Akkor áttérünk a vádemelési vizsgálatra, és így is meg tudnánk szerezni azokat a dokumentumokat, amelyekre szükségünk van, ahogy haladunk előre

− fogalmazott a házelnök.

Ha visszatartják a dokumentumokat, és úgy harcolnak, mint most, hogy nem adják át az amerikai közvéleménynek azt, amit megérdemelnek, akkor megindítjuk a vádemelési vizsgálatot, amikor visszatérünk az ülésterembe

− tette hozzá Kevin McCarthy.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek