2024.május 30.
Magdolna, Magda, Ervin, Léna

Betiltották a Bibliát egy amerikai iskolai körzetben

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
bdf12023aa4649f4b87da4e152596bbd

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az egyesült államokbeli Utah egyik iskolai körzete eltávolította a Bibliát az általános és középiskolákból, erőszakosnak és vulgárisnak bélyegezve azt meg. Az indoklásukat ugyan nem fejtették ki, a tisztviselők már le is szedték a polcokról a példányokat. 

A döntést azok után hozták meg, hogy egy tanuló apja panaszt nyújtott be 2022-ben a kereszténység szent könyve ellen annak „szexuális tartalma” miatt. 

A felháborodott szülő lépése válasz konzervatív csoportok intézkedéseire, amelyek az LMBTQ-tematikájú anyagok eltávolítását célozzák meg az iskolákban. Utah államban tavaly fogadtak el egy olyan törvényt, amely alapján be lehet tiltani az oktatási intézményekben a pornográf és erkölcstelen könyveket. 

A meg nem nevezett szülő a beadványában fehér felsőbbrendűséget hirdető gyűlöletcsoportként hivatkozik a Utah Parents United (Utahi Szülők Szövetsége) szervezetre, amely gyakran él a törvény által ráruházott jogával a gyermekek védelme érdekében. 

Nem tudom elképzelni, hogy mi van a Bibliában, amit ki kellene venni belőle. Még ha képeket tartalmazna…

– értetlenkedett egy másik szülő a körzet döntésén.

Utah nem az első állam, amely a Bibliát támadja, egy texasi iskolai körzet tavaly vetette le saját példányait a könyvtárak polcairól, miután a lakosság ellenezte azokat a konzervatív erőfeszítéseket, amelyekkel több könyvet is betiltottak.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához