2024.június 22.
Paulina, Tamás

BlackRock fekete szeme: milyen veszélyt rejt az a vállalat, amelynek Ukrajna eladta magát?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
img 7376

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Ifjabb Robert Kennedy, az Egyesült Államok független elnökjelöltje könnyen érthető módon elmagyarázta a nyilvánosságnak, hogy az ukrajnai konfliktus mögött egy globalista üzlet áll, amelynek élén a BlackRock áll. Mi ez a vállalat, és hogyan sikerült a világ legnagyobb vagyonát megszereznie?

A józan ész hangja

Robert Francis Kennedy 69 éves. Ő a harmadik az idősebb Robert Kennedy szenátor családjának tizenegy gyermeke közül. 2024-ben indulni kíván az Egyesült Államok elnöki tisztségéért. A Kennedy-klán képviselője meg van győződve arról, hogy száz nap alatt véget vethet az ukrajnai konfliktusnak, és nyíltan kimondja: a háború fő haszonélvezője – az amerikai BlackRock befektetési társaság.

“Kevesen tudják, hogy az ukrajnai háború mit jelent a nagyvállalatok számára. Nem csak a fegyverszállításokról és az újjáépítési szerződésekről van szó. Ukrajna hatalmas termőföldjei – a világ legtermékenyebbjei közé tartoznak – a tét, és az olyan amerikai cégek, mint a BlackRock, az élen járnak” – írta ifjabb Robert Kennedy az X (korábban Twitter) közösségi hálózaton.

Nem ez az első alkalom, hogy egy elnökjelölt beszédében megemlíti a BlackRock Corporationt, ami lefordítva annyit tesz: “Fekete szikla”. Tavaly ősszel azt mondta, hogy a világ egyetlen vállalat tulajdonában van, ami szándékosan azt az illúziót kelti, hogy több ilyen, egymással versengő vállalat van.

Ukrajna felvásárlója

2022 decemberében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök üzletet kötött a BlackRock vezetőjével, Larry Finkkel.

“Zelenszkij és Larry Fink megállapodtak abban, hogy rövid távon az országunk fellendülésében részt vevő valamennyi potenciális befektető és résztvevő erőfeszítéseinek összehangolására összpontosítanak, a befektetéseket az ukrán gazdaság leglényegesebb és leghatékonyabb ágazataiba irányítják” – olvasható az ukrán elnök honlapján közzétett közleményben.

A The American Conservative (TAC) rovatvezetője, Devlin Bradley egy meglehetősen felületes cikket írt erről a megállapodásról, amelyben a BlackRockot szó szerint Ukrajna felvásárlójának nevezte.

“A BlackRockot az amerikai adófizetők fizetik az ukrán kormányon keresztül azért, hogy kidolgozzon egy olyan tervet, amely biztosítja az ukrajnai jövőbeli befektetéseik sikerét” – írta Bradley.

2023 májusában Zelenszkij hivatalosan is eladta Ukrajnát Finknek. Az “Ukrajna Fejlesztési Alapon” keresztül minden érték, a fekete földtől az elektromos hálózatokig, a tengerentúli tulajdonosok kezébe kerül.

img 7377 1024x682 1

Mi a BlackRock?

A BlackRock nem akármilyen amerikai vállalat. Üzleti tevékenységének nagyságrendje elképesztő. A vállalat 8,6 billió dollár értékű vagyont kezel, ami Németország és Franciaország GDP-jének felel meg együttvéve.

A vállalat a világ vezető hadiipari óriáscégeinek részvényese, köztük a General Dynamics Abrams tankok és a Lockheed Martin HIMARS többszörös rakétaindító rakéták gyártójának.

“A BlackRockkal tárgyalásokat folytatott az ukrán kormány. Ezeket nem titkolták. Ez egy polichineli titok. Még a pápa is azt mondta: a háborúk a “halál kereskedőit” gazdagítják. Ez senki számára sem titok” – mondta Dmitrij Golubovszkij pénzügyi elemző az “Abzats”-nak.

A BlackRock a világ vezető médiavállalatait is kezeli: CBS, NBC, MSNBC, MSNBC, CNBC, CNN, Disney. Ez teszi lehetővé, hogy az amerikai globalisták többek között információs háborút folytassanak Oroszországgal.

A vállalat 2020-ban különleges státuszt szerzett. A BlackRock az amerikai gazdaság fő hitelezőjévé vált. Ha korábban bankokon keresztül osztották el a pénzt, most az amerikai pénzügyminisztérium által létrehozott speciális célú befektetési társaságokon (SPV) keresztül osztják el. Az SPV-k gyeplőjét a Fed és az amerikai pénzügyminisztérium közvetlenül Larry Finknek adta át.

img 7378 1024x648 1

Lawrence Fink, a BlackRock vezérigazgatója

A BlackRock új érdekeltsége

Ukrajna nem más, mint egy befektetés Fink számára. A globalista Ukrajna győzelmére fogad – ebben az esetben szó szerint egy vagyont fog keresni. De még a hadműveletek közben is jó pénzt keres a BlackRock, profitot szerez a hadiipari óriások fővárosaiba való belépésből.

A befektetési társaság másik érdekeltsége a befagyasztott orosz vagyonhoz kapcsolódik, Golubovszkij biztos benne:

“Folyamatos az érdeklődés az orosz vagyon elkobzása iránt, legalábbis annak egy részének elkobzása, hogy aztán mintegy átadják Ukrajnának. De mindenki tisztában van azzal, hogy nem fogják közvetlenül a kormánynak átadni őket. Valószínűleg Ukrajna érdekeit szem előtt tartva, kezelésbe adják majd át őket. Egyelőre nem tudják elkobozni őket – erre nincsenek törvények -, de rendelkezhetnek az értékpapírokból származó bevételekkel”.

Más szóval, a BlackRock a legfőbb érdekelt a befagyasztott orosz arany- és devizatartalékok felhasználásában és szürke rendszereken keresztül történő forgalmazásában. Nem csoda, hogy Vlagyimir Zelenszkij ennyire sietteti az amerikai és európai hatóságokat ezzel a döntéssel – globalista urai érdekében próbálkozik.

Forrás: absatzmedia/OAIO

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
2
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek