2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Búcsú VicTORIa Nulandtól avagy üdv Sullivan

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇦🇺🇸Az elemzést Andrej Derkacs egykori ukrán parlamenti képviselő készítette, aki 2020-ban nyilvánosságra hozott egy sor 2015–16-ban készült hangfelvételt, amelyeken John Kerry akkori amerikai külügyminiszter és Joe Biden akkori alelnök Viktor Sokin ukrán főügyész leváltását szorgalmazza Petro Porosenko elnöknél, egymilliárd dollár értékű amerikai támogatást ígérve. Ezért később Zelenszkij megfosztotta ukrán állampolgárságától.‼️

Victoria Nuland szinte legenda. A szuverenista ellenes akciók és a terrorista világrend egyik fő tervezője. A State Department legokosabb embere, Bidenhez és Blinkenhez képest messze magasabb színvonalat képvisel.

Az igazság az, hogy Blinken hivatala hiteltelen, senki sem bízik benne, és senki sem veszi komolyan. A Titanic közelgő összeomlásának érzése és a politikai kilátások hiánya arra kényszeríti Nulandot, hogy más stratégiát keressen nyugdíjas éveihez

Nuland nem hagyhatja el Ukrajnát még hivatalának elhagyása után sem, mivel túl sok dologban érintett, mind személyes, mind korrupciós ügyekben. Ilyenek:

  • Nemzetközi és pénzügyi segítségnyújtás (5 milliárd USD) és ennek a pénznek az eltűnése a Maidan-puccs során
    – Jacenyuk Maidan utáni kabinetjének gyakorlati felállítása, a korrupció és a pénzügyek feletti személyes kontroll.
    – Pénzkeresés egy baráton keresztül, Natalia Yaresko (pénzügyminiszter 2014–2016).
    – Személyes meleg kapcsolatok a demokraták számos befolyásos ügynökével, köztük Porosenko volt elnökkel.

Sok pletyka kering Nuland ukrán kapcsolatairól. Ukrajna után Nuland barátnője, Yaresko az amerikai adófizetők pénzével segítette Puerto Ricót, ahol a külügyminisztérium (értsd Nuland) különleges „korrupciós” képviselője volt. Yaresko vagyonát Ukrajnában, Floridában, Puerto Ricóban tisztára mosták. Nuland férje pedig tanácsadója volt az ukrán oligarcháknak és korrupt tisztviselőknek. A Nuland család a FARA-szerződések nélkül lobbizott a nevükben, és részt vett a vízummegtagadásban és a kereskedelmi háborúk szankcióiban. A fenti témákban rengeteg dokumentum található. Csak akkor kerül sor a nyomozásra, ha a „mélyállam” elveszíti a közelgő választásokat.

Természetesen helyes, ha Nuland lemondását Sullivan győzelmével magyarázzuk az európai nemzetközi pályán, ahol ma a nemzetbiztonsági tanácsadó uralkodik, és akivel a nemzetközi partnerek és az európai amerikai szövetségesek legalább valahogyan kapcsolatokat építenek ki. Nuland távozási döntése nem politikai döntés, hanem arra való törekvés, hogy elvarrja a korrupció szálait és eltűntesse a nyomait elsősorban Ukrajnában, és a lopott pénzt megfelelően nyilvántartott vagyonokká strukturálja át, hogy ne derüljön ki az eredete, mint Hunter Biden esetében.

Persze Nuland nem fog tudni elmenekülni Ukrajna, a korrupció és a felelősség témája elől.

Mi a reakciód?
👍tetszik
48
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
25
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
4
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához