2024.május 27.
Hella, Pelbárt, Ágoston

CitizenGo Közlemény

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
melegh noémi napsugár

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Néhány perce született másodfokú – két vádlott kivételével jogerős – ítélet a Hunnia-ügyben.

Bár mérséklődtek az ítéletek, bűnösnek találták, és egytől egyig börtönbüntetésre ítélték Budaházy Györgyöt és nyolc társát. (Budaházy Györgyre hat év börtönbüntetést és öt év közügyektől való eltiltást róttak ki.)

Igazságtalannak tartjuk azt, hogy míg a 2006-os rendőrterror felelősei nem lettek felelősségre vonva, több mint másfél évtizede folyik, és ma sem fejeződött be a 2006-os igazságtalanságok ellen fellépők aránytalan mértékű meghurcolása.

Ezért arra buzdítjuk tagjainkat, hogy csatlakozzanak az alábbi petícióhoz, amit a vádlottak támogatói indítottak a CitizenGO oldalán.

Kérjük együtt Novák Katalin köztársasági elnök asszonyt, hogy részesítse köztársasági kegyelemben Budaházy Györgyöt és társait!

Csatlakozom a köztársasági elnöki kegyelmet kérő petícióhoz.

Számos közéleti szereplő állt nyilvánosan az elmúlt hetekben Budaházy György és társai mellé, alább az ő megszólalásaikból válogattunk néhány fontos gondolatot:

Dr. Csókay András idegsebész professzor:

„Az hogy őket bárminemű börtönre ítéljék, az egyszerűen nonszensz. És remélem, hogy végülis a keresztény, nemzeti és polgári kormányunk ezt nem fogja megengedni.”

Skrabski Fruzsina újságíró, filmrendező:

„Tudjuk, kik az igazi bűnösök, Gyurcsány, Gergényi és a többiek. Ők ott mosolyognak és vigyorognak, és élik mindennapjaikat. És azok az emberek, akik megpróbáltak valaki tenni, őket fenyegetik börtönnel, és őket nevezik terroristáknak.

(…)

Nagyon-nagyon küzdök azért, hogy a Budaházy-per áldozatai végre megszabaduljanak ettől a folyamatos meghurcoltatástól, és végre szabadok legyenek ezek az emberek, hazamehessenek a családjaikhoz, feleségükhöz, gyermekeikhez, normális életet éljenek. Nagyon bízom a köztársasági elnöki kegyelemben. Kérem, írják alá az erről szóló petíciót!”

Földi László biztonságpolitikai szakértő:

„Abban a persorozatban, amely Budaházy György és társai ellen folyik immáron másfél évtizede, nyomát nem látjuk ennek a bizonyos igazságszolgáltatásnak. Hiszen ha el is követtek bármit is, az nem életelleni cselekmény volt, hogy tizenöt éven keresztül meghurcoljanak embereket.

(…)

Kérem a kedves nézőket, hogy írják alá a petíciót az ügyben, hogy a köztársasági elnök adjon kegyelmet akkor is, ha a bíró ismét eltévedne a jog vagy igazság labirintusában!”

Schiffer András jogász:

„Az erőszakos cselekményekért természetesen minden országban büntetés jár. Ugyanakkor Budaházy György és társai bőven kitöltötték már azt a bütetést, amit egyébként az erőszakos cselekményekért ki szoktak Magyarországon osztani. Budaházy György és társai most már hosszabb ideje vannak büntetőeljárás alatt, mint ebben az ügyben az eddig legmagasabb kiszabott letöltendő szabadságvesztés. Ráadásul olyan cselekedetekre varrta rá a bíróság, illetve a vádhatóság, az ügyészség a terrorcselekményt, amelyet az elmúlt évek európai terrorcselekményei fényében egészen valószerűtlennek látszanak.

És külön felháborító az, hogy miközben a 2010-es kormányváltás után 13 évvel a 2006-os rendőrterror fő felelősei, politikai felelősei, megbízói, megrendelői elkerülték az igazságszolgáltatást, ma látványosan az igazságszolgáltatás Budaházy Györgyön és társain kíván példát statuálni.

Mindenkit az emberi jogok egyformán megilletnek függetlenül világnézettől, politikai hitvallástól. Éppen ezért senki, tehát Budaházy György és társai sem lehetnek táldozatai annak, hogy az igazságszolgáltatás most példát akar statuálni, különböző politikai, világnézeti célzattal meg akarja mutatni Budaházy Györgynek és társainak, hogy ki az úr a háznál.

(…)

Éppen ezért azt gondolom, hogy világnézettől, politikai meggyőződéstől függetlenül ki kell állnunk Budaházy György és társai mellett. És ezért hívom fel Önöket arra, hogy írják alá azt a Novák Katalin köztársasági elnöknek címzett kegyelmi kérvényt, amit nagyon remélem, hogy a köztársasági elnök asszony minél hamarabb, lehetőleg már eljárási kegyelemként, de a napokban várható jogerős ítélet után adott esetben végrehajtási kegyelemként tud majd jegyezni.”

Ezért ezúton kérjük Novák Katalin köztársasági elnök asszonyt, hogy legyen méltányos, és részesítse elnöki kegyelemben Budaházy Györgyöt és társait!

A Budaházy György és társai ügyében hozott ítélet mélyen sérti a társadalmi igazságérzetet, és rombolja a jogállamiságba vetett hitet.

Különösen annak ismeretében igaz ez, hogy számos jogtalanság, civil, ártatlan emberek ellen elkövetett súlyos bűncselekmény maradt megtorlatlanul a 2010 előtti időkben és sajnos azóta is.

Tudható és érzékelhető, hogy hatalmas pozitív hozadéka lenne annak, ha a Budaházy-ügy tisztességesen rendeződne.

Forrás:CitizenGO

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához