2024.április 16.
Csongor, Bernadett

Egy biológiai férfi nyerte az amerikai tini szépségversenyt

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
760209 nguyen

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Modell- és közösségi médiaipari karrierről is álmodik a „szépségkirálynő”.

Brian Nguyen – aki magát transzneműnk vallja – az első biológiai férfi, aki megnyert egy Miss America versenyt: ő vihette haza a Miss Greater Derry 2023 címet New Hampshire államban. A Miss Greater Derry ösztöndíjprogram 17 és 24 év közötti fiatal nőknek szól a hivatalos tájékoztató szerint – számolt be a Neokohn.

Nguyen győzelmét az Instagram-oldalán is közzétette. „A nevem Brian Nguyen, 19 éves vagyok, és jelenleg a Nashua Community College üzleti menedzsment szakán tanulok” – írta.

Miss Greater Derry ezután azzal folytatta, „remélem, hogy a diplomámat arra tudom majd használni, hogy fenntartható, etikus és befogadó termékeket, például ruhákat, kozmetikumokat és kiegészítőket hozzak létre.

Emellett bízok abban, hogy a modell- és közösségi médiaiparban is lesz helyem”.

A „szépségkirálynő” azzal zárta bejegyzését, hogy „el vagyok ragadtatva, hogy én lehetek az ELSŐ transznemű nő, aki helyi Miss America cím birtokosa, és remélem, hogy mindenkit büszkévé tudok tenni. (…) Izgatottan várom a szolgálati évemet, és hogy áprilisban versenyezhessek a Miss New Hampshire címért, hogy mindannyian büszkék lehessetek rám.”

Nguyen éppen azután vitte haza a címet, hogy egy szövetségi fellebbviteli bíróság úgy döntött, hogy a Miss America szervezet nem kényszeríthető arra, hogy transzneműeket is felvegyenek a versenyzők közé. Az ítélet szerint a szervezet érvényesítheti az úgynevezett „született nő szabályát”, mivel azt az első alkotmánykiegészítés védi – tette hozzá a portál. 

A Brian Nguyen szerepléséről készült felvételt alább tekinthetik meg:

Kapcsolódó anyagunk:

Forrás:Mandiner,(Nyitókép: Twitter)

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. A képen látható összes lány szebb ennél a kétszáz kilós egyénnél. Lassan ez is olyan, mint az irodalmi Nobel díj, amelyet egy énekesnek adtak oda 2016-ban. (Bob Dylan -józan önmérséklettel- át sem akarta venni.)

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek