2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Egy hernyótalpas hajnal

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
kep 170

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Ágyúdörgésre ébredt az ország hatvanhét éve ezen a reggelen. Ami a levegőben lógott, az 1956. november 4-én bekövetkezett: a szovjet ármádia elözönlötte Magyarországot. Úgy jöttek be, hogy valójában ki sem mentek… Szemfényvesztés volt a korábbi „kivonulás”.

Lehetett-e szemernyi kétség, hogyan végződik a vörös bejövetel?

 Az utcakövekből barikádot emelő pesti srácoknak és a harcot vállaló vidéknek esélye sem lehetett a páncélos hordával szemben. Az ellenállásra buzdító hazug Nyugat magunkra hagyott, sietve biztosította a barbár terrorállamot: nem kíván beavatkozni a kommunista blokk belügyeibe.

Hosszú napokon át folyt a „rendcsinálás” és a vér. Aki addig nem ismerte a kommunizmus igazi arcát, akkor megismerhette. „Nem vezet köztünk senkit a bosszúállás szelleme, s ezt nem tűrjük meg semmiféle helyi szervnél, beosztottnál sem” – jelentette ki több rádióbeszédében is az új miniszterelnök, a szovjet tankok fedezékében visszasunnyogó Kádár János. –

 „Egyetlen dolgozónak sem lehet bántódása amiatt, mert az október 23-án kezdődött tömegmegmozdulásokban részt vett, ezt betartjuk és mindenkivel betartatjuk.”

És nem nyílt meg alatta a föld…

Ügyes idomár és nagy illuzionista volt a hazáját eláruló gerinctelen Kádár. Mihelyst megerősödve érezte magát, máris százakat küldött bitóra, tízezreket börtönbe, internálótáborokba, miközben kétszázezer magyar ember hagyta el a hazát.
Azt még a legelkeseredettebbek sem gondolták azon a rettenetes hajnalon, hogy az „ideiglenes” megszállók még harmincöt évig maradnak. Nyomukat ma is látjuk, kései tanítványaik még most is igét hirdetnek.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához