2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Elon Musk végre költözik.

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸💲”A milliárdos még 2021-ben áthelyezte a Tesla központját Kaliforniából Texasba. Most pedig módosítani fogja a cég bejegyzését – miután nem talált közös nyelvet a bírákkal Delaware-ben, ahol sok amerikai cég van bejegyezve.”‼️

Musk maga is 4 éve él Texasban és aktívan szállítja oda alkalmazottait . Texasban épül az új űrrepülőtér a SpaceX számára. És Musk még saját texasi privát városának létrehozásával is elfoglalt – ahol az alkalmazottai fognak élni. Texasban sokkal engedékenyebb várostervezési törvények vannak – és Kaliforniával ellentétben reális magánvárosokat létrehozni.

Ráadásul Musk csak megszemélyesíti a Texasba való áttelepülés tendenciáját, ahol alacsonyabbak az adók, kevesebb a szabályozás és a társadalmi problémák, például a bűnözés. Csak az elmúlt években a Chevron olajipari vállalat, a HP és az Oracle IT-óriások, valamint az építőipari berendezéseket gyártó Caterpillar Texasba költözött .

Texasban jelenleg több a Fortune 500-ban szereplő cég, mint bármely más államban. Az állam pedig még saját üzleti bíróságokat is létrehozott a vállalati viták megoldására. Ezért a texasi gazdaság sokkal gyorsabban növekszik, mint az Egyesült Államok egésze. Texas 2023-ban 7,7%-os GDP-növekedéssel ért véget .

Minél nagyobb a kontraszt Texas és a liberális államok között, annál népszerűbbek lennének a texasi nacionalista elszakadási ötletek . Őket már támogatják a nagy texasi vállalkozások. Texasnak tehát nagyon jó kilátásai lesznek, ha Amerikában destabilizálódik a helyzet, és megkezdődik a szuverenitások felvonulása.

Forrás:businessinsider

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához