2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Gyökeresen megváltoztatnák Salviniék a Soros- és a Von der Leyen-féle politikát

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
9b32b4200d914eeabaf2889ec60b98f5

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Firenzében gyűltek össze az európai parlamenti választásokra, Brüsszel felszabadítására készülődő olasz és európai konzervatív párok. Alternatív politikai program felállításával tennének kísérletet a jobbközép politikai erők a hatalomátvételre Brüsszelben. A Liga olasz kormánypárt által összehívott párrendezvényen Matteo Salvini, az alakulat főtitkára úgy fogalmazott, ahogyan Olaszországban végbement, úgy Európában is lehetséges, hogy a szocialista vezetés helyébe végre jobbközép erők lépjenek. Történelmi jelentőségű pillanatnak nevezte az Identitás és Demokrácia európai pártcsalád olaszországi találkozóját.

Salvini szerint változásokra van szükség, hogy felszabadítsák az Európai Uniót, mely jelenleg a bankok diktatúrájában és a kötelezettségek hálójában él.

Az európai intézményeket fel kell szabadítani, és ebben az olasz jobbközép erők összefogására lehet számítani, még akkor is, ha az egyes kormánypártok külön pártcsaládban foglalnak helyet az Európai Parlamentben. A firenzei találkozón Salvini felszólította koalíciós partnerét, Antonio Tajanit, hogy az Európai Néppárt soraiból a konzervatív erők fele terelje az Olasz Testvérek pártot. Az infrastrukturális miniszter felszólalásában a brüsszeli önkéntes hatalomgyakorlás megdöntéséről, egy szabad Európa megvalósításnak tervéről szólt.

A Firenzében összegyűlt európai pártok a munkahelyteremtést, a gazdaságfejlődést, a közbiztonság megerősítését, az oktatás fejlesztését helyezték a figyelem középpontjába, szemben a Soros- és a Von der Leyen-féle politikával.

A Liga főtitkára felszólalásában kitért az Európát fenyegető iszlámosodási veszélyre, a közbiztonság megerősítésének szükségességére, valamint a súlyos migrációs krízis megoldására a kontinens külső határaink megerősítésével. Salvini meglátása szerint még mindig túl szerteágazó tolerancia övezi az iszlám szélsőségesek által elkövetett erőszakot és terrorizmust. Még mindig vannak olyanok, akik nem ítélik el a Hamász vérontását. A firenzei színpadról újra kategorikusan felemelte szavát mindenfajta szélőséges, fanatikus terrorizmus és erőszak ellen, és szolidaritását fejezte ki a megtámadott zsidó nép mellett. Salvini felszólalásában azt is elmondta, aggodalommal töltik el a palesztinbarát, Hamász-párti megmozdulások, komoly problémát jelent a nyugati világban, ha valaki terrorszervezetek melletti megmozdulásokat támogat. Salvini végül egy bibliai képpel, Dávid és Góliát harcának szimbolikus történetével zárta beszédét. A Firenzében összegyűlt maroknyi nép úgy győzi le Sorost, mint ahogyan Dávid győzedelmeskedett az óriás Góliát felett. A Liga szuverenista európai párttalálkozójával párhuzamosan több baloldali megmozdulásra is sor került a közép-olaszországi városban. 

A jelenlegi Európai Unió veszélyt jelent a kontinens számára, a demográfiai krízis minden tagállam legnagyobb problémája. A bevándorlók fenyegetést jelentenek Európa jövőjére nézve, az uralkodó elit a bevándorlókkal pótolná a fogyatkozó lakosságot. Mi otthon akarjuk érzeni magunkat hazánkban, nem pedig vendégként – mondta a firenzei összejövetelen felszólaló Kostandin Konstandinov bolgár politikus. A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) párt vezetője, Georg Simion beszédében úgy fogalmazott,

a Dante Isteni színjátékában megrajzolt pokol képei ma is igen aktuálisak.

„A pokol megvalósulását láthatjuk Európában, az illegális bevándorlókat, a nemzeti identitás elvesztését, a kereszténység leáldozását. Megtiltják, hogy a használjuk az anya, apa és a karácsony kifejezéseket. Von der Leyen és Timmermans beteg őrültek” – fogalmazott a román felszólaló. A konzervatív erők szerint a jövő Európájának az Isten, a becsület, a család, az igazság, és a szabadság jegyében, a keresztény hagyomány mentén kell haladnia.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához