2024.június 22.
Paulina, Tamás

Három elhunyt a mérlege a reggeli migránslövöldözésnek a magyar határnál

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
a9b3d50838904885ae52423eceda4b73

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Migránsok lövöldöztek Horgoson péntek hajnalban. Erről lehet olvasni a helyiek által használt Facebook-csoportban. A beszámolóik szerint gépfegyverek ropogását hallani folyamatosan. 

Éjjel 3 óta egyfolytában lőnek, félelmetes!

– írta az említett csoportban az egyik nő. 

A bejegyzések között többen is azt közölték, hogy már messziről is hallatszódnak a lövések, sőt olyan erősek, hogy olyan, mintha az ablak alatt lőnének – írja a Horgos a mi falunk csoportban egy másik nő.

A horgosiak sorozatlövésekről is beszámoltak, és a rendőri jelenlétet hiányolják. Egyesek az iskolába sem engedik el gyermeküket, sőt azt tanácsolták a többieknek is, hogy maradjanak otthon. A lövöldözés állítólag nem a lakott területen történik, hanem a falu melletti részeken.

A Magyar Nemzet megkeresésére egy helyi forrás megerősítette a lövöldözés tényét. A férfi – név nélkül – azt mondta, az incidens nem lakott területen történt, hanem az autópálya túloldalán, mely egyébként is a migránsok gyakori gyülekezőhelye – innen szoktak megindulni a magyar határ irányába. Információink szerint a rendőrség emberei kivonultak a helyszínre, azóta némileg csökkent a lövések intenzitása. Forrásunk hozzátette: a lövések rendszeresek, és úgy tudják, embercsempészek közötti leszámolásról lehet szó.

A Szerbiai Rádió és Televízió értesülései szerint a pénteki összetűzésekben három bevándorló életét vesztette, egy pedig megsérült. A közmédia megkeresésére a nagykikindai körzeti rendőrség közölte, a lövöldözés Horgos közelében, a valamikori Bácska mezőgazdasági birtoknál történt. 

Sors Róbert, a horgosi helyi közösség elnöke a közösségi oldalán tájékoztatta a falu lakosságát a fejleményekről. Azt írta:

a rendőrség végzi a feladatát, s a rendőri vezetők szerint a falu nincs veszélyben!

Hasonló esetre korábban is volt példa a magyar–szerb határ mentén lévő településen és más városokban is a Délvidék északi részén. A migránsok korábban attól sem riadtak vissza, hogy fegyvereiket lakott területen, akár a helyiek jelenlétében használják. Horgoson a központban is volt már fegyveres leszámolás a migránscsoportok között.

Hivatalos rendőrségi közleményt még nem adtak ki a mostani esettel kapcsolatban.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek