2024.április 24.
György, Fidél, Debóra

Joe Biden pénzt fogadott el politikai döntésekért cserébe?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
president of the united states joe biden 2021

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A képviselőház felügyeleti és elszámoltathatósági bizottsága (Oversight Committe) szerint Joe Biden pénzért cserébe hozott meg politikai döntéseket, és az FBI-nak bizonyítéka is van erről. James Comer a testület republikánus elnöke bekérette a szövetségi szervtől az iratokat, mert szerinte az FBI politikai alapon nem folytatta le a szükséges vizsgálatokat.

„Egy informátor beszámolója arra hívta fel a figyelmet, hogy Joe Biden alelnöki idejében egy  külföldi megvesztegetési ügyben lehetett érintett. Az amerikai népnek tudnia kell, hogy Biden elnök eladta-e az Egyesült Államokat, hogy pénzt keressen magának” – írta Twitter-bejegyzésében James Comer Kentucky állam republikánus képviselője, a képviselőház felügyeleti és elszámoltathatósági bizottságának (Oversight Committe) elnöke.

Comer, Charles E. Grassley iowai republikánus szenátorral közösen írt levelet Merrick Garland főügyésznek és Christopher Wray-nek a szövetségi nyomozó iroda (FBI) vezetőjének, amelyben tájékoztatják őket, hogy „rendkívül hiteles” információk jutottak a birtokukba arról, hogy Joe Biden pénzt fogadhatott el politikai döntésekért cserébe.

Emellett a levélben értetlenségüknek adtak hangot, hogy az FBI és az igazságügyi minisztérium (DOJ) az évek óta birtokukban lévő adatok ellenére miért nem indítottak még eljárást, vagy miért nem tudni semmit az esetről.

Comerék nem részletezték a bizonyítékokat, azokat nem mutatták be és azt sem fejtegették, hogy milyen külföldi illetőségre utalnak.

A bizottság most a saját kezébe venné az ügy felgöngyölítését, ezért bekérette a szövetségi szervektől az összes FD-1023-as nyomtatványt – amely az állítólagos bűnszövetkezeti rendszer működését és céljait írja le –, különösen azokat, amelyekben megjelenik a „Biden” kulcsszó.

Az FBI és a DOJ ugyan jelezte, hogy megkapta a beidézést, de ezen túlmenően nem kívántak nyilatkozni. A kért nyomtatványokat május 10-ig kell átadniuk.

Úgy tűnik a DOJ-nak és az FBI-nak értékes, ellenőrizhető információi vannak, amelyeket nem hoztak nyilvánosságra. Ezért a kongresszus fogja folytatni a független és objektív vizsgálatot az ügyben, az ügynökségek befolyásától mentesen

– közölte Comer és Grassley.

A bizottság már jelenleg is egy széleskörű vizsgálatot  folytat a Biden család üzleti ügyeit ellenőrizve. Utánajárva, hogy a jelenlegi elnök (akkori alelnök) fia, Hunter Biden az ukrán földgázipari vállalat, a Burisma igazgatótanácsában milyen szerepet töltött be és mindannak volt-e köze édesapja politikai befolyásához.

Ám a szálak és a Biden család üzleti ügyei már Ukrajnán kívül Romániába, Mexikóba, Kazahsztánba, Oroszországba és Kínába is elérnek – hívta fel a figyelmet a New York Post amerikai napilap.

A vizsgálatok a családot jelenleg átfogóan vizsgálják, ugyanis pénzügyi nyilvántartási adatok szerint 2015 és 2017 között üzlettársakon keresztül mintegy négymillió dollár „vándorolt” a Biden családhoz egy azóta megszűnt kínai energetikai vállalattól. Joe Biden tagadta, hogy tudott volna a családja üzleti ügyeiről vagy részt vett volna azokban.

A republikánusok már régóta hangoztatják, hogy Joe Biden és családja – különösen fia, Hunter Biden – ügyeit a szövetségi szervek és különösen az FBI és DOJ politikai okoknál fogva „védelmezi”, amíg viszont Donald Trump korábbi republikánus elnököt „lázasan üldözték” például az oroszországi állítólagos kapcsolatai és Moszkva választási beavatkozását vizsgálva.

A demokraták szerint azonban a republikánusok „félremagyarázzák” a dokumentumokat és csak „próbálják bemocskolni az elnököt és családját”.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához