2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Joe Bidennek főhet a feje: benyújtották a közjogi felelősségre vonásról szóló indítványt az elnök ellen + videó

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
8d1f26504def4480bf50c5ddcb6a31ef

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Greg Steube floridai republikánus képviselő pénteken benyújtotta az impeachment (vádemelési) indítványt Joe Biden amerikai elnök ellen, annak állítólagos „súlyos bűncselekményei és vétségei” miatt. Sajtóközleményében, melyet a Breitbart amerikai híroldal idézett, Steube így fogalmazott:

[Joe Biden elnök] aláásta hivatalának integritását, lejáratta az elnökséget, elárulta az elnöki bizalmat, és a jogállamiságot és az igazságszolgáltatást felforgató módon cselekedett Amerika polgárainak kárára. A bizonyítékok napról napra gyűlnek – a Biden bűncsalád személyesen húzott hasznot Joe kormányzati pozícióiból megvesztegetés, fenyegetés és csalás révén. Nem szabad megengedni, hogy Joe Biden továbbra is a Fehér Házban üljön, és eladja az országunkat.

Steube pénteken egy közösségi médiában közzétett bejegyzésében az elnökhöz köthető megvesztegetést, zsarolást, az igazságszolgáltatás akadályozását, csalást, valamint a kábítószerrel és prostitúcióval kapcsolatos pénzügyi érintettséget sorolta fel indítványa indokaiként, és hozzátette: „Rég ideje már, hogy Joe Biden ellen vádat emeljenek.”

Biden elnök és fia, Hunter Biden pénzügyei régóta összefonódnak – mutatott rá sajtóközleményében Steube.

2010 és 2019 között a Biden család pénzéből több ezer dollárt költöttek illegális drogügyletekre és prostitúcióra

– állította a képviselő.

Ha bárki másról lenne szó, egy republikánus kongresszusi tagról, már régen felelősségre vontak volna ezekért a bűncselekményekért. És nem kellene, hogy más legyen az igazságszolgáltatás mércéje a Biden család számára, mint az ország többi részének

– hívta fel a figyelmet Steube egy a Newsmaxnak adott interjúban.

Mint megírtuk, júniusban számolt be róla a kongresszusnak Chuck Grassley szenátor, hogy az FBI dokumentuma szerint 17 hangfelvétel bizonyítja a Joe és Hunter Biden, illetve az ukrán Burisma energetikai cég közti kapcsolatot. A vállalat egyik vezetője – aki állítólag ötmillió dollárt fizetett Joe Bidennek és Hunter Bidennek – őrizte meg a beszélgetéseket.

A külföldi állampolgár 15 hangfelvétellel rendelkezik a közte és Hunter Biden között lezajlott telefonbeszélgetésekről, valamint két hangfelvétellel a közte és Joe Biden akkori alelnök között lezajlott telefonbeszélgetésekről. Ezeket a felvételeket állítólag egyfajta életbiztosításként őrizte meg, arra az esetre, ha szorult helyzetbe kerülne

− fogalmazott Grassley.

A Grassley szenátor által említett dokumentum miatt már hetek óta folyt a kötélhúzás az FBI és a képviselőház felügyeleti bizottsága között. A bizottság azért kérte be azt az FBI-tól, mert egy informátor szerint bizonyíthatná Joe Biden részvételét egy állítólagos hálózatban, amely olyan külföldről érkezett pénzösszegek elrejtésére irányulhatott, amelyek részben az akkori alelnök megvesztegetését szolgálhatták.

Az FBI a bizalmas információforrás programjának védelmére hivatkozva megtagadta a dokumentum átadását. A képviselőházi bizottság elnöke, James Comer az FBI elutasítására reagálva kijelentette, hogy a bizottság lépéseket fog tenni az FBI igazgatójának a képviselőház megsértése miatt történő felelősségre vonása érdekében.

A dokumentumot azt követően kérték be, hogy az informátor megkereste Comert és Chuck Grassley iowai republikánus szenátort azt állítva, hogy a dokumentum az FBI és az igazságügyi minisztérium birtokában van, és hogy abból kiderülne az állítólagos bűnszervezet működésének pontos leírása, valamint annak célja.

A felügyeleti bizottság néhány hete egy 36 oldalas dokumentumot ismertetett a nyilvánossággal a Biden család gyanús ügyeivel kapcsolatban.

A testület közlése szerint a Biden család és üzleti partnerei több mint húsz céget alapítottak és tízmillió dollárnál is több pénzt kaptak külföldi állampolgároktól Joe Biden alelnöksége idején, 2009 és 2017 között, a kifizetések egy része pedig a Biden család megvesztegetését célozta.

Bizonyos esetekben a Biden család munkatársai jelentős pénzeket kaptak külföldi forrásokból bankszámlájukra, majd kisebb, de egyre növekvő összegeket utaltak át Biden alelnökhöz köthető bankszámlákra – idézte a dokumentumot a Fox News amerikai televíziós hálózat.

A bizottság szerint a bonyolult és látszólag szükségtelennek tűnő pénzügyi tranzakciók célja, hogy eltitkolják a külföldi cégektől kapott forrásokat. A jelentésben arról is említést tett a testület, hogy a kínai hírszerzéssel és a Kínai Kommunista Párttal is kapcsolatban álló kínai állampolgároktól és vállalatoktól kapott pénzeket amerikai korlátolt felelősségű társaságok létrehozásával rejtették el.

Miközben a Fehér Ház következetesen tagadta, hogy Biden elnöknek köze lett volna fia üzleti ügyeihez, egy tanúvallomás, amelyet Devon Archer, Hunter Biden korábbi üzlettársa és barátja tett nemrég a felügyeleti bizottság zárt ülésén, cáfolja ezt. James Comer bizottsági elnök a vallomás után kiadott sajtóközleménye szerint 

Devon Archer tanúvallomása megerősíti, hogy Joe Biden hazudott, amikor azt mondta, nem volt tudomása a fia üzleti ügyeiről és nem vett részt azokban. Joe Biden volt a »márka«, és több mint húsz alkalommal csatlakozott Hunter üzleti vacsoráihoz a külföldi partnereivel személyesen vagy telefonon keresztül.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához