2023.november 28.
Stefánia, Jakab
Shortcut

Közlemény: A szabad internet jövője múlik az online óriásplatformok megregulázásán

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
kozlemeny
Budapest, 2023. szeptember 20., szerda (OS) – A szabad internet jövője múlik az online óriásplatformok megregulázásán

    A Védett Társadalom Alapítvány (VDTA) üdvözli, hogy az USA Igazságügyi Minisztériuma pert indított a Google keresőmonopóliumának megállapítása iránt. A Google elleni amerikai per hatással lesz arra, hogy a fogyasztók és kisvállalkozások világszerte mennyire lesznek kiszolgáltatva a monopóliummá vált online óriásplatformoknak.

Dr. Tóth Máté, a VDTA Budapest Bizottságnak vezetője szerint a mára a Big Tech vállalatok monopóliumot alakítottak ki saját piacaikon, a Facebook a közösségi médiában, a YouTube a közösségi videómegosztásban, a Google a keresőmotorok között, a TikTok a rövid videós tartalmak terén.

A VDTA aggasztónak tartja, hogy az online óriásplatformok monopolhelyzetüket a szólásszabadság sztálini időket idéző elfojtására használhatják. Hogy, hogy nem ennek mindig éppen a normalitáspárti, konzervatív, családbarát és nemzeti szemléletű vélemények esnek áldozatul. A VDTA ezért partnereivel azon dolgozik, hogy az EU-s jog átültetése nyomán Magyarországon is megalkotandó új nemzeti platformtörvény bevezesse a véleménynyilvánítási kapuőr fogalmát, amely megtiltaná a monopolhelyzetben lévő online óriásplatformok számára a vallási meggyőződés és a politikai vélemények önkényes cenzúrázását az online térben.
    
     Kiadó: Védett Társadalom Alapítvány


Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Vélemény, hozzászólás?