2024.május 30.
Janka, Zsanett, Johanna, Nándor

Lengyel lap: Washington és Kijev távolodni kezdett egymástól

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
777069 zelenszkij

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Do Rzeczy szerzője szerint ez a háború legveszélyesebb momentuma.

„Nincs azonnali tervem arra, hogy felvegyem a kapcsolatot Putyinnal. De készen állok rá, hogy beszéljek vele, ha tényleg véget akar vetni ennek a háborúnak” – idézi Biden múlt heti szavaita Do Rzeczy szerzője, amelyet egy Emmanuel Macronnal közösen tartott sajtótájékoztatón mondott (igaz, azóta a Fehér Ház homlokegyenest az ellenkezőjét kommunikálja – a szerk.)

A lengyel lapúgy értékel: az orosz-ukrán háború kitörése óta ez az egyik legfontosabb nyilatkozat, az amerikai elnök ezzel három irányba is üzent:

Elsőként Vlagyimir Putyinnak hogy a tárgyalásokhoz vezető út nincs lezárva, csak a „katonai művelet” megszüntetéséhez van kötve. A szerző szerint a tárgyalások lehetőségével másodsorban az amerikai szavazóknak is üzent Biden – tovább fűzi a gondolatmenetet azonban azzal, hogy egy béketárgyalás okvetlenül kompromisszummal járna, mégpedig Ukrajna területi veszteségének elismerésével. Harmadrészt pedig Kijevnek üzent Biden, mégpedig azt, hogy egy esetleges tárgyalásnál Kijevnek nem lesz semmi szava.

Végezetül pedig a szerző kicsit ostorozza a „mainstream lengyel álláspontot” is, ami szerinte annyira „át van mosva propagandával”, hogy a béketárgyalások lehetősége a két fél között egyszerűen fel sem merül. A szerző szerint ez azért van, mert a lengyel közbeszédben élesen elválik az, ami történik, és ami valószínűleg megtörténhet attól, ami helyes és üdvözlendő.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához