2024.május 18.
Erik, Alexandra, János

Manipulálta a Fehér Ház a közvetítést?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
b9b3da55e5d34b0789d7fb929ccc7f96

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Fehér Házat azzal vádolják, hogy szándékosan vágtak ki a hivatalos élő közvetítésből egy heves szóváltást Karine Jean-Pierre sajtótitkár és egy újságíró között. A Fehér Ház szerint a problémát „technikai hiba” okozta, és azóta felkerült az internetre a közvetítés teljes verziója is.

A hiányzó részben Karine Jean-Pierre sajtótitkár a Today News Africa fehér házi tudósítójával, Simon Atebával vitatkozik. A Fehér Ház szóvivője nem volt hajlandó fogadni az újságíró kérdését, majd azzal fenyegetőzött, hogy véget vet a sajtótájékoztatónak.

A Fox News amerikai televíziós hálózat megkeresésére a Fehér Ház közölte, hogy a hiányt az élő közvetítést a YouTube-ra továbbító kódoló technikai problémája okozta, azóta pedig már feltöltötték a teljes felvételt. 

Ateba azonban némiképp szkeptikus a magyarázattal kapcsolatban, ugyanis nem ez volt az első összetűzése a Fehér Ház sajtószolgálatával és Jean-Pierre-rel. Állítása szerint a Fehér Ház folyamatosan háttérbe szorítja őt, e-mailjeire nem válaszolnak, és a sajtótájékoztatókon is hónapok óta figyelmen kívül hagyják. Ha a Fehér Ház problémásnak tart egy riportert, „feketelistára teszik. Nem válaszolnak a kérdésére, nem válaszolnak az e-mailjeire. És nem engedik, hogy a háttérben kérdezzen” − mondta Ateba a Fox Newsnak.

Fekete vagyok, bevándorló vagyok, és én vagyok a kisember… Én csak próbálom végezni a munkámat

– tette hozzá a Today News Africa fehér házi tudósítója. Ateba szerint sértő, hogy a Biden-adminisztráció az Afrikával való kapcsolatok elmélyítéséről papol, miközben egy afrikai riportert háttérbe szorít a washingtoni sajtótájékoztatókon.

Ateba nem először került összeütközésbe Jean-Pierre-rel, az elmúlt hónapokban többször is emelt hangon vonta kérdőre a Fehér Ház sajtótitkárát, amiért figyelmen kívül hagyta a terem hátsó részében elhelyezett riportereket. Egyesek szerint erre reagált a Fehér Ház, amikor májusban bejelentette, hogy felülvizsgálják a sajtótájékoztatókon való részvétel szabályait, és a megbízóleveleket visszavonják, ha az újságírók nem viselkednek „professzionális módon”. Ismételt szabálysértés esetén felfüggeszthetik és ki is tilthatják őket.

Szerintem ezt arra lehet használni, hogy kirúgják a barátságtalan és kemény riportereket. A szabályt a hozzám hasonló emberek ellen fogják használni, akik keményen próbáltak kérdéseket feltenni

– mondta akkor Ateba a Fox Newsnak.

A The Washington Post nemrégiben külön cikkben írt Biden és a média viszonyáról. Emlékeztetnek, Biden idén még egyetlen önálló sajtótájékoztatót sem tartott, kizárólag akkor állt ki az újságírók elé, ha más is volt vele. Mint írják, 

az amerikai nép és a szabad sajtó válaszokat szeretne hallani, ezekhez pedig nem kell más országok vezetőinek is jelen lenniük.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek