2024.május 21.
Konstantin, András

Máris korlátozná a bevándorlást az új, jobboldali finn kormány

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
891403 hatarkerites finnorszag

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A kormányprogram szerint ezentúl kevesebb külföldi kapna menekültstátuszt.

Korlátozná a külföldiek tartózkodási és munkavállalási lehetőségeit a hamarosan megalakuló finn kormány – derül ki a koalíciót alkotó pártok pénteken bemutatott főbb programpontjaiból.

Riikka Purra, a bevándorlásellenes Finnek pártjának vezetője sajtótájékoztatón azt mondta, „a kormánykoalíciót alkotó pártok között megállapodás született arról, hogy irányváltásra van szükség a migrációs politikában”.

A kormányprogram szerint ezentúl kevesebb külföldi kapna menekültstátuszt,

és szigorítani akarják a tartózkodási és a munkavállalási engedély megszerzésének feltételeit. Terveik szerint a nemzetközi oltalom alatt álló személyek tartózkodási engedélyét ideiglenesre változtatják, és időtartamát az Európai Unió szabályainak betartásával a lehető legrövidebbre csökkentik.

Az oltalmazott státuszt visszavonhatják

abban az esetben, ha a védelmet élvező ember nem hivatalos okból visszautazna korábbi hazájába, a családegyesítés feltételeit pedig szintén szigorítani tervezik.

Finnországban a finn konzervatív Nemzeti Koalíció Pártja (Kokoomus) nyerte meg az áprilisi parlamenti választásokat. Petteri Orpo kormányfőjelölt, a Kokoomus vezetője csütörtökön jelentette be, hogy többségi kormány megalakításáról állapodott meg a második legtöbb szavazatot megszerző Finnek pártjával, valamint két kisebb jobboldali párttal.


Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek