2024.június 19.
Gyárfás, Romuald

Megáll az ész – a Harvard Egyetem 34 diákszervezete szerint „teljes egészében” az izraeli rezsim felelős minden erőszakért!

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
02520f0681a74ba5b573f0ed70addfad

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az erről szóló közös nyilatkozatot az Amnesty International(!) harvardi szervezete is aláírta, később azonban szép csendben törölték magukat a listáról.

Sofia nyelvszakos egyetemista; szélsőbaloldali szervezetek felhívására érkezett a „Palesztina győzni fog” jelszóval Lyonban szervezett, egyébként engedély nélküli felvonulásra,

mivel „indokoltnak” tartja a Hamász által elkövetett támadást.

A humánerőforrás-menedzsernek készülő Linának ez élete első tüntetése, korábban csak egy gimnáziumi klímafelvonuláson vett részt. „Azt mondják, hogy a Hamász egy terrorista szervezet, de szerintem pont ellenkezőleg. Az izraeliek a terroristák – elemzi a helyzetet határozottan, szemléltetve mintegy a »Dunning–Kruger-hatás« jelenségét. – Szomorú, hogy gyerekek, civilek halnak meg… de történnie kell valaminek”.

A két lány örömmel állapítja meg, hogy a lyoni megmozdulásra zömében fiatalok érkeztek, köztük is csak kevés a muszlim.

A Lyoni Politikai Tanulmányok Intézetének egyik hallgatója megjegyzi: őt elsősorban amiatti felháborodása vitte az utcára, hogy egyetemén néhány nappal korábban a konzervatívok letiltották a terrorszervezetnek nyilvánított, marxista irányultságú Népi Front Palesztina Felszabadításáért egyik tagjának „izraeli apartheidről” szóló előadását – az előadó végül a közönség soraiban foglalt helyet, és onnan beszélt a részt vevő lelkes fiatalokhoz. A francia politológushallgató szerint mindenesetre

a Hamász hétvégi lépésének elítélése olyan, mintha valaki elítélné, hogy Ukrajna reagált az orosz invázióra”.

Elszigetelt eset, a marxista diákszervezetek által érzékenyített 100-200 félművelt egyetemista megmozdulása, lapozzunk – mondhatnánk, ha nem adott volna ki a Harvard Egyetem 34 diákszervezete már szombaton egy közös nyilatkozatot, amelyben „teljes egészében az izraeli rezsimet” teszik felelőssé minden erőszakért. Az elmúlt évtizedek történéseinek kellően egyoldalú összefoglalása után a világ negyedik legjobb egyetemének „Palesztin Szolidaritási Csoportok” néven együttműködő hallgatói leszögezik: „Az egyedüli hibás az apartheid rezsim”.

A nyilatkozatot eredetileg az Amnesty International harvardi szervezete is aláírta, ők azonban hétfő estére csöndben törölték magukat az aláírók listájáról.

A felháborodott reakciók nyomán – amelyek keretében Ian Bremmer politikai elemző például felkérte a harvardi szülőket, hogy beszéljenek ezekről a dolgokról az oly tanult gyerekeikkel, egy princetoni professzor pedig szomorúan jegyezte meg, hogy „valami mélyen, mélyen elromlott az egyetemi körökben” – a Harvard Egyetem elnöke kedden végül kiadott egy közleményt, amelyben leszögezi, hogy a diákoknak joguk van megnyilatkozni, de azt nem az egyetem nevében teszik.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek