2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Miért hivatkozik egy Hamász-közeli forrásra a balos sajtó?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
fekhama

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Egy tényfeltáró portál nyomozása szerint egy magyar állampolgársággal is bíró, bangladesi származású étteremtulajdonos aktívan segítette az Izraelre lecsapó, és több száz ártatlan ember életét kioltó HAMÁSZ nevű terrorszervezetet. Utánanéztünk a cikkben hivatkozott személynek és meglepő helyeken jelent meg a magyar nyilvánosságban. 

A HAMÁSZ nevű terrorszervezet finanszírozói mögött felbukkant egy egykori Budapesten élé oknyomozó újságíró, egy bizonyos Zulkarnain Saer nevű férfi. Megnéztük, hogy pontosan kikkel is állhatott kapcsolatban ez a személy és nagy meglepetésünkre a magyar médiában a Direkt36 és annak nyomán a Telex is hivatkozott rá, sőt a Direkt 36-ot még információkkal is ellátta egy Izraelről szóló anyaguk kapcsán.

A Weekly Blitz tényfeltáró portál hozta nyilvánosságra a terrorszervezet mögött álló finanszírozók listáját. Oknyomozó anyagukban megpróbálták felgöngyölíteni az október 7-i, Izrael-elleni átfogó támadást végrehajtó iszlamista terrorszervezet anyagi hátterét, főbb pénzügyi támogatóit.

Az Al Dzsazíra arabpárti médiacsatorna fenntartója, Katar az iszlamista terrorszervezet legfőbb szponzora, de Irán és Törökország is finanszírozza a gázai övezetet és a HAMÁSZ adminisztrációt évi több, mint 30 millió dolláros pénzügyi juttatással. A tévécsatorna és Katar a mi történetünk szempontjából csak azért fontos, mert Zulkarnain Saer, akit most „dzsihadistaként” azonosított a Weekly Blitz ennél a médiaorgánumnál dolgozik.

kep 198
Zulkarnain Saer Khan

A Weekly Blitz anyaga szerint a terrorszervezet együttműködött Zulkarnain Saer (a képen) nevű dzsihadistával. A férfinak legalább 5 útlevele van és több nevet is használ, többek között Zulkarnain Saer Khan, Zulkarnain Sami, vagy Tanvir Sadat néven is hivatkozik magára. Ő bangladesi tényfeltáró újságírónak, illetve a katari Al-Dzsazíra hírcsatorna kutató-elemzőjének titulálja magát.

A lap azt írja, hogy a HAMÁSZ-t támogató bangladesi dzsihadista férfi Budapesten korábban éttermet is üzemeltetett, például a VIII. kerületi Curry House indiai éttermet. Budapesten található üzlete alapvetően az illegális tevékenységhez köthető emberek találkozási pontja volt – állítják. Továbbá azt is megjegyzik, hogy 2022-ben Angliában alapított céget SAMS INC LTD néven, hogy ide helyezze át illegális tevékenységeit, például a kábítószer-kereskedelmet, a pénzmosást és a különböző terrorista szervezetekkel való kapcsolattartást Magyarországról.

Ha a Google-be beírjuk a nevét – Zulkarnain Saer Khan -, akkor a magyar találatok nagyrésze egy Direkt36-os anyagra vezet rá, amely nem meglepő módon egy izraeli kémszoftertleleplező írásról szól.

kep 199

Hogyan került kapcsolatba a baloldali lapokkal?

Az Al Dzsazíra (Al Jazeera) készített egy anyagot, amelyben azt állították, hogy izraeli ügynökök Magyarországon képeztek ki bangladesi titkosszolgákat. A Direkt36 egy jó orbánozás reményében lecsapott a sztorira és sikerült annak a férfinak a beszámolója alapján cikket írniuk, akiről most kiderítették, hogy aktívan együttműködik a zsidó állam ellen szervezkedő HAMÁSZ-szal.

A férfit a Direkt 36 – os anyagban a következőképpen mutatták be: „A hírcsatorna a filmben még csak Samikéntemlegette a férfit, de azóta kiderült, hogy a valódi neve Zulkarnain Szaer Kán. Magyarországról már elköltözött és tényfeltáró újságírással kezdett foglalkozni, most pedig a Direkt36-tal újabb részleteket osztott meg a Budapesten lezajlott megfigyelős kiképzésről. Kán elmondta, hogy hét évig élt Magyarországon, és indiai éttermeket üzemeltetett a budapesti Horánszky utcában, illetve a Nyáry Pál utcában.”

Tehát elég nagy bizonyossággal megállapítható, hogy a fent az Euronews és a Weekly Blitz oknyomozó portálok által dzsihadistának titulált Zulkarnain Saer Khan megegyezik azzal a személlyel, aki a Direkt 36-ot információval látta el egy, a magyar és az izraeli nemzetbiztonság tárgykörébe tartozó üggyel kapcsolatban.

A Direkt 36 oknyomozását aztán a Telex is átvette, sőt angol nyelven is megjelent az online lap felületén. Ők sem törődtek azzal, hogy pontosan utánajárjanak az interjúalany motivációinak.

kep 200

Két-három terrorpárti tüntetés mellett természetesen baloldali híreket, bejegyzéseket oszt meg. Ilyen volt az október 22-i bejegyzése is, amikor megosztotta az alábbi képet, amelyen az látható, amint valaki a magyar Miniszterelnökség irodája elé egy szovjet zászlót helyezett el rajta egy csonttal.

kep 201

A magyar hatóságok egyébként zsarolás és más terroristakapcsolatok miatt kiutasították az országból Zulkarnain Saer Khant. A Pesti Srácok úgy tudja, hogy a magyar illetékes szolgálatok, illetve az idegenrendészeti hatóság folyamatosan nyomon követte Zulkarnain Saer Khanmagyarországi tevékenységét, ám a nyomozás lezárultávalpontos információt nem osztottak meg az eredményekről.

Ennek a történetnek valójában nem is egy, hanem rögtön két pikantériája is van:

1. Nem világos, hogy azokat a személyeket, akik a baloldali médiában rendre feltűnnek és vélt vagy valós értesülésekkel látják el a balos újságírókat mi motiválja pontosan. Jelen esetben az látszik, hogy a Direkt36 forrása egy olyan, független lapok által dzsihadistánaktitulált személy volt, akinek érdekében állhatott bármi áron lejáratni Izraelt, a magyar és az izraeli kormányt, illetve titkos, nemzetbiztonsági szempontból kritikus adatok szivárogtatott ki. Ezzel nemcsak más szolgálatok kezére játszott, hanem egyenesen egy terrorszervezetet, a HAMÁSZ-t segítette.  

2. A Direkt36 a katari központú Al Dzsazíra (Al Jazeera) „oknyomozó” újságírójaként is hivatkozik ZulkarnainSaer Khan-ra, de a cikkben sehol nem említik meg, hogy Katar Izrael egyik legnagyobb ellenfele. Az Al Dzsazírát pedig konkrétan az a katari kormány finanszírozza, amely vallási fundamentalista nézeteket vall és leginkább muszlim propagandát terjesztenek a felületén.

Forrás:Tűzfalcsoport

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához