2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Nagy-Britannia “kifogy az Ukrajnának adandó fegyverekből”, mert az Egyesült Királyság fegyveres erői alulfinanszírozottak – figyelmeztet a védelmi szakértő

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
71333903 12117471 image a 11 1684884735318

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az Egyesült Királyság nemrég szállította le Ukrajnának a Storm Shadow nem nukleáris rakétát

Nagy-Britanniának rendkívül kevés fegyvere maradt, amit Ukrajnának adhatna, mert fegyveres erőink alulfinanszírozottak – figyelmeztetett egy védelmi szakértő.

Howard Wheeldon stratégiai elemző aggasztó értékelést adott ki, amikor Rishi Sunak ígéretet tett, hogy kiáll az ország mellett az orosz agresszióval szemben.

Az Egyesült Királyság nemrég leszállította Ukrajnának a leghatékonyabb nem nukleáris rakétáját, a Storm Shadow-t, amely 150 mérföldes távolságból képes célpontokat eltalálni.

A  Zelenszkij elnöknek ajándékozott Storm Shadows rakéták mennyiségét azonban nem hozták nyilvánosságra. Az Egyesült Királyság készleteinek nagy részét vissza kell tartani a haderőinket közvetlenül érintő konfliktus esetére.

Felvetette, hogy a háborús övezetbe szállított rakéták feltehetőleg már túl lehetnek a lejárati idejükön.

71333903 12117471 image a 11 1684884735318

Az Egyesült Királyság nemrég szállította le Ukrajnának a leghatékonyabb nem nukleáris rakétáját, a Storm Shadow-t, amely 150 mérföldes távolságból képes eltalálni a célpontokat
zelesir

Oroszország azt állítja, hogy meghiúsította a “nagy ukrán offenzívát” Donyeckben

Nagy-Britannia azt sem engedheti meg magának, hogy vadászgépeket ajánljon fel, mert a meglévő flottája túl kicsi ahhoz, hogy megvédje ezeket a partokat, jelezte Mr. Wheeldon.

Azt mondta a Mailnek: “Minden elismerésem az Egyesült Királyság kormányának a gyors reagálásért és intézkedésekért, de a szomorú tény az, hogy az Egyesült Királyságnak egy meghatározatlan számú, valószínűleg már kiszolgált Storm Shadow rakéta átadása után nem sok mindene maradt, amit adhatna.

“Nem volt keresztülvihető az a szándékunk, hogy gyors sugárhajtású gépeket is biztosítani tudtunk volna, azon egyszerű oknál fogva, hogy nekünk sincs elég ahhoz, hogy megvédjük az Egyesült Királyságot és továbbra is teljesítsük nemzetközi kötelezettségvállalásainkat.

“Ami a felszerelési adottságokat és a teljes rendelkezésre álló kapacitást illeti, olyan nemzet vagyunk, amely a védelmet tekintve már kimerítette a rendelkezésre álló erőforrásokat.”

A tegnapi londoni védelmi konferencián Sunak hangsúlyozta, hogy Nagy-Britannia elkötelezett Ukrajna hosszú távú támogatása mellett.

Arra is figyelmeztette Vlagyimir Putyint, hogy minden olyan javaslat téves, amely szerint az Egyesült Királyságnak és a többi szövetségesének “elege lesz” a konfliktusból és “továbblép”.

A miniszterelnök azt mondta: “Mi voltunk az első ország, amely erős harckocsikat és nagyobb hatótávolságú fegyvereket adott [Ukrajnának]; segítséget nyújtottunk a légvédelemben és kiképeztük az ukrán katonai erőket.

“Mi gondoskodtunk arról, hogy az erőforrások rendelkezésre álljanak, és rendíthetetlenek vagyunk abban, hogy készek vagyunk Ukrajnát támogatni. Támogatásunk nem fog megszűnni.

“Ukrajna számíthat arra, hogy szövetségesei, különösen az Egyesült Királyság továbbra is támogatni fogja őket. Ebben egységesek vagyunk.”

Sunak hozzátette, hogy Britannia “párbeszédet folytat” szövetségeseivel arról, hogy milyen hosszú távú megállapodásokat lehetne kötni Ukrajnával az ország biztonságának garantálása érdekében.

A miniszterelnök ismét kifejtette azt a szándékát, hogy növeljék meg az Egyesült Királyság védelmi kiadásait a GDP 2,5 százalékára – de nem tűzött ki határidőt a teljesítésre.

Megkérdőjelezte azt a felvetést is, hogy az Egyesült Királyság mint globális hatalom hanyatlóban van.

Sunak rámutatott, hogy az AUKUS tengeralattjárót illetően partneri viszonyban áll Ausztráliával és az Egyesült Államokkal, a Global Combat Air Programot (GCAP) illetően pedig Japánnal és Olaszországgal, egy következő generációs vadászrepülőgép gyártására.

Azt mondta: “Nagy-Britannia nagyszerű dolgot cselekszik, amely óriási változást hoz világban.”

Forrás:dailymail.co.uk

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához