2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Németország Elfogadja a Kannabisz Legalizációját: A Kormányzat Újabb Lépése a Kábítószer-politikában

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Komoly viták után a német törvényhozás péntek délután megszavazta a kannabisz ellenőrzött forgalomba hozatalát.

Komoly viták és hosszas tárgyalások után a német törvényhozás péntek délután megszavazta a kannabisz ellenőrzött forgalomba hozatalát. A döntés értelmében áprilistól a felnőtteknek személyes használatra legális lesz a kábítószer birtoklása és termesztése.

A törvényjavaslatot a kormánykoalíció dolgozta ki, és a szavazás során 407 képviselő szavazott igennel, 226 képviselő nemmel, míg négy képviselő tartózkodott. A felsőház, Bundesrat várhatóan március 22-én fogadja el a törvényt.

Az új szabályozás értelmében 18 évesnél idősebb német állampolgárok legfeljebb 25 gramm füvet tarthatnak maguknál személyes használatra, valamint 3 tő kendernövényt nevelgethetnek otthon. A lakásban maximum 50 grammot tárolhatnak személyes használatra. Az iskolák és sportlétesítmények bejáratától mért 100 méteres távolságon belül nem lesz engedélyezett a közterületen való dohányzás.

A nyártól kezdve a törvény engedélyezi a nem kereskedelmi, közösségi termesztést is. Ennek értelmében legfeljebb 500 felnőtt állampolgár összeállhat, és egymásnak szállíthatják a füvet, de tagonként maximum havi 50 gramm mennyiségben. A kiskorúaknak történő értékesítés esetén akár két év börtönbüntetés is kiszabható.

Karl Lauterbach, a szövetségi egészségügyi miniszter azt nyilatkozta, hogy a feketepiac visszaesésére számít a legalizációtól. Hozzátette, hogy a törvény elfogadása után a dílereknek nincs okuk ünnepelni.

Ezzel a döntéssel Németország tovább lép a kábítószer-politikában, miközben egyre több országban merül fel a lehetőség a kannabisz legalizációjára vagy legalább enyhébb szabályozására. A lépés számos vitát generált a társadalomban, de a hosszas tárgyalások és az átfogó szabályozás kidolgozása után a törvényhozás megszavazta a változást. A következő időszakban figyelni fogják, hogyan alakulnak a gyakorlati következmények és az esetleges társadalmi hatások az új szabályozás bevezetésekor.

Forrás:vadhajtások

Mi a reakciód?
👍tetszik
4
👍tetszik
👎nem
14
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
24
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához