2024.június 25.
Vilmos, Viola, Vilma

„Németország, probléma van!” – kiáltványt közölt a vezető német lap

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
606cbc64622743339eb557797188ef49

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

„Amit megkövetelünk, az a törvényeink feltétel nélküli betartása és az értékeink, életmódunk tiszteletben tartása.” Az egyre feszültebb németországi és világhelyzet miatt kiáltványt fogalmazott meg a Bild, Németország legolvasottabb újságja.

„Világunk rend nélkülivé vált, és mi benne vagyunk a közepén” – kezdi kiáltványát a német Bild magazin. A több mint egymillió példányban eladott, bulváros, ámde a német közvélemény alakításában kiemelt befolyással rendelkező német újság úgy döntött, speciális formában ad hangot aggodalmainak: kiáltványukban nem kevesebb, mint ötven pontban fogalmazták meg a problémákat, amikkel szerintük szembe kell nézni. Ezeket foglaljuk össze az alábiakban.

Első pontjukban a német alaptörvényre hivatkozva leszögezik: „Mindenki számára, aki Németországban él, érvényes az alaptörvény első paragrafusa: az emberi méltóság sérthetetlen!”

Úgy folytatják: számukra nincsenek hitetlenek, mindenki abban hisz, amiben akar. 

De aki a német alkotmányt és jogrendet nem tartja kötelezőnek, az inkább hagyja el gyorsan Németországot. 

És: aki tartósan Németországban akar élni, annak meg kell tanulnia németül. „Csak ha ugyanazt a nyelvet beszéljük, értjük csak meg egymást.”

Leszögezik: mindenki szabadon tüntethet a meggyőződései mellett, de ebbe nem fér bele, hogy más embereket fenyegessenek, verjenek, kővel dobáljanak, autókat gyújtogassanak vagy gyilkosságokat ünnepeljenek.

Hozzáteszik: 

a tisztelet és a felebaráti szeretet tartják fenn a szabad társadalmat.

Arra külön kitérnek: „Történelmünk legsötétebb fejezetéből következik, hogy Izrael biztonsága Németország államérdeke! Ezért a zsidó nép biztonságáért való fellépés nem alku tárgya. Izrael politikájának kritikája természetesen szabad.”

Egészen másra váltva úgy folytatja a Bild: ha kérünk valamit, akkor „kéremet és köszönömöt mondunk”; és „ha köszönünk vagy elbúcsúzunk, kezet nyújtunk egymásnak”. Valamint: „Sok német eszik sertéshúst. De közel tízmillióan vegetáriánusok vagy vegánok. A gyomor is szabad.” Sőt: az uszodában a nők bikinit vagy fürdőruhát hordanak, és aki szeretne meztelenül fürdőzni a Balti-tengerben, az is rendben van.

Ezt követően leszögezik: az államé az erőszak monopóliuma, és az állam által felhatalmazott szerveken kívül senkinek nincs joga erőszakot elkövetni más emberek vagy tárgyak ellen. A rendőrség pedig barát és segítő, nem pedig az elnyomás eszköze, ellenfél vagy ellenség.

A lap kijelenti:

 „Toleránsak vagyunk a toleránsokkal, de nem toleráljuk az intoleranciát!”

A Bild úgy folytatja: a nők és a férfiak egyenrangúak minden téren, beleértve a fizetéseket is. És: 

a férfiak szerethetnek férfiakat, a nők nőket, és ha valakinek ezzel problémája van, ő maga a probléma. 

„Szeretni és szeretni hagyni!” Hozzáteszik: ha valaki nem érzi magát se férfinak, se nőnek, azért nincs kitéve az üldözésnek, nem lesz megbüntetve. „Nálunk az emberek szabadgondolkodók és queerek is lehetnek” – írják, szójátékkal utalva egyszerre a rendszerkritikus Querdenkerekre és a queerekre.

A nők jogainál maradva leszögezik: a házasságtörő nőket Németországban nem közösítik ki, nem verik meg, nem kövezik meg; a válásnál mindkét félnek jár a gondoskodás joga; a házasodásnál nem kell szűznek lenni; valamint Németországban nem házasítanak ki a gyerekeket, és egy férfinak egy felesége lehet, nem több. A Bild arra is kitér: a nők maguk dönthetik el, hogyan öltözködjenek, kivel barátkozzanak, kit szeretnek; hogy diszkóba vagy templomba akarnak-e menni, hogy kit választanak és milyen munkát vállalnak. Azt, hogy milyen hosszú egy szoknya, a nő dönti el. És ha egy nő nemet mond egy férfinak, akkor nincs „de meg ha”. Minden további a szexuális zaklatás és erőszak bűncselekményét jelenti.

A Bild úgy folytatja: Németországban iskolai kötelezettség van, hisznek a tanulás és a képzés jelentőségében. 

És el is várják mindenkitől, hogy lehetőségeihez képest dolgozzon és fenntartsa önmagát.

 A németek fizetik az adót, mert tudják, hogy ez az állam alapja.

„Aki nálunk védelmet kér a politikai üldöztetés vagy háború elől, megkapja azt. És ha nincs is rá igénye, maradhat. Ezért nem kérünk hálát, de amit megkövetelünk, az a törvényeink feltétel nélküli betartása és az értékeink, életmódunk tiszteletben tartása” – szögezi le a kiáltvány.

„Mi az életet szeretjük és nem a halált” – áll végül a Bild kiáltványának utolsó pontjában.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek