2024.április 29.
Péter, Katalin, Roberta

Példátlan döntésre készül Lengyelország, kiléphet az Európai Unió programjából

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
6a424acdefc545d897b878c89678031e

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Varsó megelégelte, hogy bár teljesítette az Európai Bizottság minden kérését, mégsem jut pénzhez – Lengyelország várhatóan az Európai Bírósághoz fordul az ügyben, de drasztikusabb lépést is tehet.

Lengyelország kiléphet az Európai Unió világjárvány utáni helyreállítási programjából, ha nem kapja meg az alapból neki járó pénzt – közölte az RMF FM rádióban Marcin Przydacz, a külügyminiszter helyettese.

Az Európai Bizottsággal kötött megállapodás értelmében a lengyelek vállalták, hogy változtatásokat hajtanak végre az igazságszolgáltatásuk rendszerében, hogy megfeleljenek a jogállamisági követelményeknek, és bár Varsó szerint minden követelést teljesítettek, az EU egyelőre blokkolja az átutalást.

Von der Leyen Magyarország és Lengyelország példájával fenyegette az olaszokatAz Európai Bizottság elnöke szerint megvannak az eszközeik arra az esetre, ha az új olasz kormány nem elég együttműködő. Matteo Salvini undorítónak nevezte Von der Leyen szavait.

Jelenleg arra összpontosítunk, hogy megszerezzük a nekünk járó forrást, hiszen részletes tervet dolgoztunk ki a 35 milliárd euró elköltésére vonatkozóan. Ha viszont minden erőfeszítésünk ellenére sem kapjuk meg ezt az összeget, nem kizárt, hogy teljesen kilépünk az együttműködésből

– jelentette ki Przydacz, aki megjegyezte, a költségvetés előfinanszírozott több, a munkahelyek megvédését segítő programot, és ha az Európai Unió nem támogatja ezt, akkor Lengyelország saját forrásból gazdálkodja ki. Hozzátette, a lengyel ügyvédek már dolgoznak azon, hogy az ország az EU Bíróságához forduljon az ügyben, és kikényszerítse a bizottság jóváhagyását.

„A Bizottság minden feltételét teljesítettük, elküldtük a dokumentációt, mégsem kaptuk meg a pénzt. Vajon miért? Senki sem tudja” – elmélkedett a lengyel politikus, aki úgy véli, Magyarország és Lengyelország esete bizonyítja, hogy

az Európai Bizottság felhagyott az Európai Unió érdekeinek védelmével.

Az EB elnöke, Ursula von der Leyen korábban azt állította, hogy Magyarországon és Lengyelországban is volt probléma az igazságszolgáltatás függetlenségével és a korrupcióval.

Forrás:Vg

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

3 válasz

  1. Ezeknek még nem esett le, hogy a nekünk járó pénzeket egészen egyszerűen ellopták? A “jogállamiság”és egyéb maszatolások csak azért vannak, mert mégsem mondhatják, hogy: “Bocsi, de a ti pénzeteket lenyúltuk, el is költöttük, szóval ne várjátok, mert már nincs meg.”

  2. Ha azt a közösen felvett, vírustámadás utáni közös kölcsönfelvételt jelenti a “világjárvány utáni helyreállítási program” ,
    akkor abból nekünk is sürgősen ki kell lépni. Azt eleve nem lett volna szabad elfogadni, aláírni. Abban anyagi felelősséget vállalunk azokért az EU országokért, akik valami miatt később mégsem fizetik a közös kölcsön részleteit.
    Ekkor nekünk, és más, még fizetőképes államok népeinek kellene fizetni a nem-fizetők helyett. Ezt a kezességet vállaltuk. De hogyan lehetne olyanokért kezességet vállalni, akik régóta csak újabb hitelekből tudják fenntartani a jólétüket, mert nincs olyan politikusuk, aki megmondaná népnek, hogy ennyi volt, nem tudjuk finanszírozni az eddigi életszínvonalatokat, vissza kell lépni a minőségben, többet kell dolgozni, kevesebbet költeni?
    Ezt a szégyent ( a tényeket ) nem vállalják fel, és hazudnak tovább. De egyszer, ha kiborul a bili, nagy lesz a …baj .
    Nekünk most ki kell használni a jogi helyzetet, és hivatkozni arra, hogy a bizottság nem tartotta be a megállapodást, és ugyan úgy, ahogy most a lengyelek tervezik, nekünk is kik kell lépni a közös adósságcsapdából, amíg nem késő.
    Az nyilvánvaló, hogy Európa gazdaságának, amerikaiak általi letérdeltetésével, az árak mindennap növekednek
    ( ezt saját tapasztalatból mondhatjuk ) , és csak idő kérdése, mikor jön az európai pénzügyi csőd, utána a soros-féle örök adósság.
    Függetlenednünk kell ettől a végkimeneteltől : minden olyan közös köteléket, ami minket is a mélybe ránthat, meg kell szakítani a felelőtlen európai államokkal kapcsolatban. Sajnos ilyen a most fordulat előtt álló Olaszország is : sokáig a baloldali vezetés eladósította az országot, most pedig az az EU felől egy zsarolási potenciál.
    Nagyon sok dolog nincs jól az EU-ban és kellene egy koncepció a normalitás mellett álló országok részéről, hogyan lehet ezt a gazemberséget ( az EU mostani szervezetét, úgy, ahogy van ) vagy hatékonyan átalakítani, vagy kilépni belőle, és egy alternatív EU-t létrehozni azoknak, akik a nemzetállamok szövetsége mellett vannak. A globalisták meg maradjanak a régi EU-ban, és használják az egyébként halva született Euro közös pénzüket, vagy inkább tartozásukat. ( mivel az euro is egy “kötőanyag” amivel ez a mostani unió össze van tákolva, előbb azt kell megszüntetni, utána az EU-t. ) A háttérhatalom háborús cselekményei gyors döntés, és gyors , hatásos védekezést követelnek Európa nemzetállami oldalától, a normalitás őrzőitől. Muszáj felvenni a tempót a háttérhatalommal . Itt az ideológiák gyors és végzetes összecsapása folyik és ez csak intenzívebb lesz. Nem látszik semmi fék ebben a folyamatban de az amerikai ügynökök, mint von der Leyen naponta öntik az olajat a tűzre szándékosan Európa népeit gáncsoló terveikkel, gazdaságilag a harmadik világháború már javában folyik. Az amerikaiak beavatkozásával, ami egy szuverén Európa és sz oroszok szerződésein alapuló közös gázvezetéket támadt meg, már túl lép a gazdasági háborún : ez már fegyveres beavatkozás az európai és orosz még meglévő közös gazdaság fizikai szétrombolására. Ez háborús bűntett Amerika részéről Európa felé is. Nem csodálkoznék, ha ezek után “véletlenül” a tengerbe fordulna néhány amerikai olajfúró torony…. szóval a rócsildok jelenleg dörzsölhetik a tenyerüket, minden káoszteremtés a tervük szerint halad : az oroszok büszkék, és könnyen táncba vihetőek, ha háborúról , vagy megtorlásról van szó. Nincs fék a rendszerben, és a motorok egyre erősebben hajtanak. De hová ? ….

  3. A XX-XXI. század az uniók története: a Szovjet-uniótól az EU-ig. Az egyik fegyverrel, a másik pedig pénzügyi-hatalmi eszközökkel, fegyverekkel gyarmatosított és gyarmatosít.Ez a neolibelaris EU csak leckéztetni akar, ebből az egész félgyarmati világból mielőbb ki kellne lépni. Az átalakítása csak illúzió!.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához