2024.május 21.
Konstantin, András

Csak férfinak született férfiak nem jelentkezhetnek az amerikai légierő ösztöndíjprogramjára

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
army.mil 67944 2010 03 25 150357

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Nőknek és „nemi kisebbségeknek” szóló ösztöndíjprogramot indít az Egyesült Államok Légierő Akadémiája (USAFA) Colorado államban. A felhívásban finoman, de egyértelműen jelezték, hogy ez a felhívás nem férfiaknak szól.

Az USAFA szeptember 14-én küldött kör-e-mailt a kadétoknak, amelyben tájékoztatta őket, hogy a repülőgépipar iránt érdeklődő egyetemi hallgatóknak, nőknek és nemi kisebbségeknek lehetőségük nyílik jelentkezni az ösztöndíjra – számolt be a Fox News.

A projekt honlapján található jelentkezési lapon az áll:

Ha ön cisznemű férfi, ez a program nem önnek szól.

A Fox News beszámolója szerint az ösztöndíj csak olyan jelentkezők számára elérhető, akik cisznemű nők, transznemű nők, nem-binárisok, agenderek, bigenderek, two-spiritek, demigenderek, genderfluidok, genderqueerek vagy egyéb nemi kisebbséghez tartoznak.

Az akadémia e-mailje szerint az ösztöndíj biztosít egy „kilenchetes fizetett szakmai gyakorlatot egy vezető repülőgépipari vállalatnál”.

A tájékoztatóban a cisznemű férfiaknak két másik mellékprogramot ajánlottak, melyek közül az egyik csak színes bőrű kadétok számára elérhető.

A Fox News az USAFA felhívásáról egy aggódó kadéttól értesült, aki névtelenséget kért, hogy elkerülje a megtorló intézkedéseket és negatív szakmai következményeket. A forrás azt állította, hogy az intézmény jobban összpontosít a sokszínűségre és befogadásra (D&I), mint az országot fenyegető katonai veszélyekre.

Kicsit aggasztó, hogy több eligazításunk van a D&I-ről, mint a külföldi ellenségekről, az új technológiákról vagy a világ aktuális eseményeiről

– fogalmazott.

A médium korábbi beszámolója szerint az USAFA sokszínűségről és befogadásról szóló képzésén többek közt arra tanítják a kadétokat, hogy tartózkodjanak az „anya”, illetve „apa” szavak használatától, valamint olyan megszólításokat alkalmazzanak, amelyek minden nemre kiterjednek.

Forrás:hirado.hu, A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: Jacqueline M. Hames Defense Media Activity-Army)

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek